Vekil Arıkan, “İttifaka ihtiyacım yok demek çok altı dolu bir cümle değil”

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Başarıya ulaşamamış bir birlikteliğin dağılmasına çok şaşırmamak gerekir ama Türkiye’deki seçim sisteminin birliktelikleri mecbur kılması söz konusu. 120 parti içerisinde sayısal anlamda en fazla güce sahip olan AK Parti’nin dahi ittifak yapma mecburiyeti hissettiği bir dönemde çıkıp da ‘benim hiçbir ittifaka ihtiyacım yok. Ben tek başıma seçime gireceğim’ cümleleri çok altı dolan cümleler değil. Bizde ittifaklar yapabilmek için, dirsek temasında olabilmek için görüşmeler yapıyoruz, yapmak durumundayız. Ama hiçbir şey olmayacakmış gibi de bin 395 seçim bölgesinde seçime girme noktasında hazırlıklarımızı da yapıyoruz.” dedi.
 
Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayını ‘Yol Açık’ programı Bir Haber Ajansı Ankara stüdyosuna katılarak Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. 
 
Milletvekili Arıkan ittifak konusunda açıklamalarda bulunarak, “6’lı masa yok önce bunu kabullenmek lazım. Sayın Kılıçdaroğlu seçimi kaybettikten sonra, aslında 6’lı masanın ortakları kaybetti. Bu seçimde istenilen sonucu alınamamasının sadece Kılıçdaroğlu’na bağlamak büyük bir haksızlık olur. 6 partinin birlikteliği başarıya ulaşamadı. Haliyle başarıya ulaşamamış bir birlikteliğin dağılmasına da çok şaşırmamak gerekir ama Türkiye’deki seçim sisteminin birliktelikleri mecbur kılması gibi bir durum söz konusu. Siyaset sahnesinin 120 parti içerisinde sayısal anlamda en fazla güce sahip olan AK Parti dahi ittifak yapma mecburiyeti hissettiği bir dönemde çıkıp da ‘benim hiçbir ittifaka ihtiyacım yok. Ben tek başıma seçime gireceğim’ cümleleri çok altı dolan cümleler değil. Bizde ittifaklar yapabilmek için, dirsek temasında olabilmek için görüşmeler yapıyoruz, yapmak durumundayız. Ama hiçbir şey olmayacakmış gibi de bin 395 seçim bölgesinde seçime girme noktasında hazırlıklarımızı da yapıyoruz. Genel seçimle yerel seçim arasında çok yakın bir zaman dilimi vardı. Suların durulması için 1 ay gibi bir zaman dilimi yok. Sular 10-15 gün içerisinde durulursa bir birliktelik olacaktır. Bin 395 seçim bölgesinin hepsinde bir ittifak yapmak söz konusu olmaz. Her yerde yerel lokal ittifaklar olacaktır. Sayısal anlamda en büyük parti konumuna sahip AK Parti bir ittifak arayışına girmişken diğer partilerin ‘ben ittifak kurmam’ cümleleri ayakları yere basan cümleler değil” diye konuştu. 
 
Belediye Başkanlığı aday adaylığına kimlerin aday olarak gösterileceği hususunda konuşan Vekil Arıkan, “Bizim bütün arkadaşlarımız aday olma potansiyeline sahip. Ben aday olabilirim, diğer arkadaşlarımız olabilir. Biz de hiç kimse bir görev verildiğinde ben bu işi yapamam demez. Biz oluruz, farklı bir arkadaşımız olur bir gayret içerisine gireriz” ifadelerini kullandı. 
 
‘İKTİDAR PARTİSİNDEKİ ARKADAŞLARIMIZ MECLİSE GELME ZAHMETİ GÖSTERMİYORLAR’
 
İktidar partisindeki vekillerin meclise gelme zahmeti göstermediğini dile getiren Vekil Arıkan, “Şimdi iktidar bizi aba altında sopa göstererek tehdit ediyor. Diyor ki ‘bu 86 maddeyi geçirmezseniz hafta sonları da çalışacağız, tatil vermeyeceğiz. Devlet bize bu konuları konuşalım diye maaş veriyor. ‘İşte çok uzatmadan bu yasaları geçirelim, hafta sonu tatile gidelim, aday adaylarıyla mülakatlar var oralara gidelim’ deniyor. Biz buna karşıyız. 86 tane maddeyi 3 gün içerisinde meclisten geçirebilmek gibi ucube bir sistem olabilir mi? Benim için en acı olan kısım, ben günlerdir 86 maddeyi içerin kitapçığı okuyorum fakat anlamakta zorlanıyorum. İktidar partisindeki arkadaşlarımızın birçoğu o 86 madde için benim kadar mesai harcamıyordur. Onlar zaten kabul edecekler fakat daha acısı şu; maddelerin ne olduğunu bilmiyorlar. Birde arkadaşlarımız meclise gelme zahmeti göstermiyorlar. 3 hafta veya 4 hafta önce mecliste bir yoklama talep ettik biz. Meclisin açılabilmesi için 200 vekile ihtiyaç var. Saadet ve İYİ Partililer olarak baktık mecliste 200 vekil olmadığını gördük. Muhalefet orada ama iktidardan 9-10 arkadaş meclisteler. Yoklama istedik ve vekil sayısı 200’ün altında çıktı. Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanvekiliydi. Tatil etti meclisi. Geçtiğimiz hafta yine baktık muhalefet mecliste, iktidar yok. AK Parti’nin Grup başkanvekili itiraz etti. Yoklama içinde 20 vekilin yoklama istiyorum demesi gerekiyor. 20 vekil kalktık ayağa. Bekir Bozdağ, yoklama için 20 tane ayakta duran vekile ‘20 kişi yoksunuz’ diyor. Buradaki amaçta zaman kazanıp AK Partili arkadaşların içeriye girmesi. Ama yine de vekiller içeriye gelemedi. Sırrı Süreyya Önder doğru olanı yaptı yeterli çoğunluk olmadığı için meclisi kapattı. Bekir Bozdağ ise ‘yeterli çoğunluk yok 30 dakika ara verelim, sonra toplanalım’ dedi” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler