Vali Gökmen Çiçek: “Kayseri yağmur oldu ve afet bölgesine yağdı”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sebebiyle Kayseri’nin yağmur olup afet bölgesine yağdığını söyleyerek destek veren herkese teşekkür etti.

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sebebiyle Kayseri’nin yağmur olup afet bölgesine yağdığını söyleyerek destek veren herkese teşekkür etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 20. Mali Genel Kurulu’na katılım sağladı. Vali Çiçek, burada yaptığı konuşmada Kayserililerin afet bölgesine yardımlarını eksik etmediğini dile getirdi.

‘KAYSERİ YAĞMUR OLDU VE AFET BÖLGESİNE YAĞDI’

Vali Çiçek, “Bildiğiniz gibi 2 buçuk aydır Kayseri’de değildim. Deprem bölgesinde hem depremle, afetle mücadele edebilmek hem de depremin yaralarını sarabilmek için bir mücadelenin içerisindeydik. Kayseri’ye geldiğimde ve 8 buçuk aylık süre içerisinde bu ilin valisi olmaktan dolayı her gün gurur duydum. Bu 2 buçuk aylık süre içerisinde gördüm ki duyduğum gururun on kat artması gerekiyormuş çünkü Kayseri yağmur oldu ve afet bölgesine yağdı. Yaraların sarılması için her yerde bir Kayserili vardı. Böyle bir ilin valisi olmak, böyle bir ile hizmet etmekten dolayı şeref duyduğumu tekrar belirtmek isterim. Bu yüz yılın afeti hatta kıyametti. Önce Kahramanmaraş daha sonra Elbistan ve sonrasında Adıyaman’a görevlendirildim. Adıyaman görevim henüz bitmedi. 4 günde bir orada oluyorum, işleri takip etmeye çalışıyorum. İnanılmaz bir mücadele vardı. Sadece depremin ilk günü Kahramanmaraş’a saat 07:40’da gittiğimde daire müdürlerinin özellikle kriz masasında toplandığında talimatlar verecektim. Hayatım boyunca unutamayacağım şey verdiğim emirlerin yavaş dillendiğini görünce biraz agresif şekilde sesimi yükselterek talimat vermeye başladım ama sonra olayı anladığımda zamanın 1 hafta boyunca özür dilemekle geçti. O gün oraya gelenlerin kimisinin çocuğu kimisinin annesi enkaz altındaydı. İl sağlık müdürümüzün annesi, tarım müdürümüzün evladı enkaz altındaydı. Bunlar kendi evlatlarını bırakıp ‘devletim beni çağırıyor, devlet çağırdığına göre ailemden daha önemli’ diyerek o sabah oraya gelmişlerdi. Her yer böyleydi aslında, jandarma timine bina yıkılabilir sakın içeri girmeyin dediğimizde emir anlaşılamıyor deyip anladıkları halde o binaya girdiler ve canlı çıkardılar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilk çarşıyla tüm afet bölgesine ardından Melikgazi Belediye Başkanımızla beraber bir çarşı modeli oluşturduk. Öyle ki depremin ilk gününden itibaren Kayserililere yük oluyorum diye düşündüğümde birçok sanayicimiz arayıp neden bir şey istemiyorsun dediler. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler