Uyuşturucu diye aldığım şey şeker çıktı paramı istedim!

KAYSERİ(1HA)- Kayseri’de iddiaya göre H.H. isimli şahıstan 500 TL karşılığında uyuşturucu diye aldığı madde şeker çıkan T.D. verdiği parayı geri almak için şahsın telefonunu yağmaladığı gerekçesiyle açılan davada suçlamayı reddetti.

Yağma suçundan yargılanan şahıs: Uyuşturucu diye aldığım şey şeker çıktı paramı istedim 
KAYSERİ(1HA)- Kayseri’de iddiaya göre H.H. isimli şahıstan 500 TL karşılığında uyuşturucu diye aldığı madde şeker çıkan T.D. verdiği parayı geri almak için şahsın telefonunu yağmaladığı gerekçesiyle açılan davada suçlamayı reddetti.
Kayseri’de iddiaya göre T.D., H.H. ile buluşarak, tanıdığı K.E.’nin bağ evine gitti. T.D. daha önceleri H.H.’den uyuşturucu olarak aldığı ve şeker çıktığını iddia ettiği maddeler nedeniyle parasını geri istedi. H.H. parasının olmadığını T.D.’nin banka kartını kontrol edebileceğini belirtti. Kartta para olup olmadığını kontrol eden T.D. daha sonra H.H.’den kimlik fotokopisine yazılı beyan alarak telefonunu aldı. H.H. telefonunun yağma sonucu alındığını kaydederek T.D. ve bağ evinde bulunan şahıslardan davacı oldu. Sanıklar T.D., G.Ç., İ.Y. ve K.E. hakkında yağma suçundan dava açıldı.
Bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar T.D., G.Ç., tutuksuz sanık K.E. ve sanık avukatları katılırken İ.Y. duruşmaya katılmadı.
TUTUKLU SANIK T.D.: BEN KİMSEYİ YAĞMALAMADIM
Mahkemede konuşan T.D., “Ben H.H.’yi aracımla aldım. K.E. ile konuşup bağ evine gittik. H.H.'den daha önce 500 TL karşılığında uyuşturucu aldım. Aldığım madde şeker çıkınca paramı geri istedim. 'Param yok. İstersen kartı vereyim bak' dedi. Gittim banka kartına baktım ve geri verdim. O da nüfus cüzdanı fotokopisine el yazısı ile yazdı telefonula birlikte verdi. O paramı getirince telefonu alacaktı. Pazartesi günü işe gittim, polis geldi ifademin alınacağı söyledi. Kendimi cezaevinde buldum. Karakolda telefonu iade ettim. Ona rağmen ailem H.H.’ye ulaştı. Telefon istemiş, telefon alındı, faturası ailemde. Darp ettiğimiz doğru değil” dedi. Sanıklardan G.Ç., “Ben H.H.’yi T.D.’nin yanında tanıdım.K.E.’nin bağ evine gidip uıyuşturucu içecektik. Aralarında alacak verecek meselesi varmış. Ben müşteki ile oradan ayrıldım. Benim bir yağma eylemim olmadı. Tutuksuz sanık K.E., “ T.D. ile H.H. arasında alacak verecek meselesi ne bilmiyorum. Bağ evimde konuşuyorlardı, ‘meselenizi burada konuşmayın, gidin dışarıda konuşun’ dedim. Onlar da gitti. Ben başka bir şey bilmiyorum” diye belirtti. 
MÜŞTEKİ H.H.: UYUŞTURUCUNUN ETKİSİNDEYDİM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
Başka suçtan tutuklu olan müşteki H.H. ise mahkemede, “Ben o dönem uyuşturucu ticareti yapıyordum. Telefonu alış veriş meselesi nedeniyle verdim. ‘Şeker alış verişi’ dediği için şikayetçi oldum. Uyuşturucu etkisindeydim. Şikayetçi değilim” dedi. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler