Üniversite Öğrencileri Sokak Hayvanlarını Yalnız Bırakmadı

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) ile Kaşgarlı Mahmud Türkçe Öğretim Araştırma- Uygulama Merkezi (ERÜ TÖMER) öğrencileri tarafından soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları unutulmadı.

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) ile Kaşgarlı Mahmud Türkçe Öğretim Araştırma- Uygulama Merkezi (ERÜ TÖMER) öğrencileri tarafından soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları unutulmadı.

ERSEM ve ERÜ TÖMER tarafından öğrencilere hayvan sevgisi ve duyarlılığını aşılayıp bilinç oluşturmak, Kayseri doğasını tanıtmak ve hayvanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla “Onlar İçin Bir Merhamet de Senden” sloganıyla kış günlerinde dağlık arazilerde yaşayan yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara yönelik yardım etkinliği düzenlendi.

TÖMER’deki Türkçe hazırlık öğrencileri üç günlük çalışma sonucunda öğrenci yurtları, lokantalar, yemekhaneler gibi yerlerden topladıkları ekmek, yemek gibi hayvanlar için ihtiyaç olan her türlü yiyecek, içecek, yem, süt, su ihtiyaçlarını topladılar.

Kendi harçlıklarıyla destek veren öğrencilerinde olduğu etkinlikte toplanan ihtiyaç malzemeleri ERÜ’nün araçlarıyla Erciyes Dağı etekleri, İncesu yolu, Mimarsinan Mahallesi ve Erkilet Bölgesi’nde dağlık alanlarda doğaya bırakıldı.    

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler