Uçakların Bakım ve Onarımı Kayseri'de Yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Bakan Akar, “Uçaklarımızın bakım ve onarımının Kayseri’de yapılması için önemli adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde inşallah sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Hava Kuvvetlerimizin uçakları değil, aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerimizin ve yine Avrupa’da ki bazı ülkelerden de buraya bakıma, onarıma uçakların gelmesini bekliyoruz” dedi.
Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kayseri'ye geldi. Büyükşehir Belediye’sini ziyaret eden Akar, “Her geçen gün hem Türkiye’de hem de dünyada ciddi bir şekilde akademik olarak yer almaya başlayan Erciyes Üniversitemizin 2021-2022 eğitim yılı açılışına katıldık. Rektör hocamızın ve üniversite senatosunun fahri doktora ödülünü büyük bir memnuniyetle ve gururla aldık. Bu çerçeve doğrultusunda gençlerle bir buluşmamız, görüşmemiz oldu. Sevgili Kayserimize gerçekten önemli eserlerin kazandırıldığını, her geçen gün büyük adımlarla ilerleme kat edildiğini büyük bir memnuniyetle istişare ettik. Diğer taraftan da bu bilimsel çalışmalarında büyük bir hızla devam ettiğini, özellikle Turkovac’da da çok büyük başarılar elde edildiğini, sona çok yaklaşıldığını, sadece ülkemizin değil, aynı zamanda dost, kardeş ve tüm insanlık içinde bu aşının kullanılmasının ülkemize büyük bir gurur sağlayacak. Tabi bu konuda öncü olarak Prof. Dr. Aykut Darendeli’ye misafir olduk. Kendilerine üniversitemiz adına ödül takdim ettik. Bundan sonraki başarılarının da devamını bekliyoruz. Çünkü hastalık, sağlık insan için herhangi bir aşı bulmakla, tedavi etmekle iş bitmiyor, bunun devamı var. Dolayısıyla bu çalışmalarında kapsamlı bir şekilde sürdüğünün bilgisini almaktan da büyük memnuniyet duyduk” dedi. 
Kayseri’ye yeni yapılacak olan havaalanı hakkında da konuşan Akar, “Kayserimizde havaalanımızın büyük bir hızla yapılmakta olduğunu, gelişmekte olduğunu, Kayserimizin ihtiyacına cevap veremeyen bu mevcut tesislerin gelişmesiyle bu hava ulaşımının çok kolaylaşacağını ve buna bağlı olarak ziyaretçi sayısında artış olacağını değerlendiriyoruz. Bunun dışında burada savunma sanayi konusunda da önemli adımlar attık. Bizim buradaki hava bakım fabrikamızın yaptığı girişimlerle anlaşma yapıldı. Uçaklarımızın bakım ve onarımının Kayseri’de yapılması için önemli adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde inşallah sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Hava Kuvvetlerimizin uçakları değil, aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerimizin ve yine Avrupa’da ki bazı ülkelerden de buraya bakıma, onarıma uçakların gelmesini bekliyoruz. Buradaki temaslarımız sürüyor. Ayrıca, şehrimize gelen demiryolları, karayolları, havayolunun gelişmesiyle alakalı başta Sayın milletvekillerimiz olmak üzere, belediye başkanımız, valimiz onlarla koordineli bir şekilde bu işlemlerin bir an önce hızlanması için arkadaşlarımızla beraber ilgili bakanlıklarla iletişim halindeyiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler