Türkiye'ye flaş çağrı: Mehmetçiklerle ve Mehter'le gelmenizi bekliyoruz

Kudüs'te Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye konuşan Filistinli aktivist Musa Hicazi, Türkiye'ye çağrıda bulunarak "Mehmetçiklerle ve Mehter'le gelmenizi bekliyoruz" dedi.

Türkiye'ye yönelik verdiği mesajlarla sık sık gündeme gelen Filistinli aktivist Musa Hicazi'den yeni açıklamalar geldi. Kudüs'te Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin kamerasına konuşan Hicazi, "selamun aleykum Türk kardeşlerimiz" diyerek Türkiye'ye mesaj gönderdi. 

"EKONOMİK SIKINTILAR DÜNYANIN HER YERİNDE YAŞANIYOR"

Mescid-i Aksa'nın yanında konuşan Hicazi, 'Allah yar ve yardımcınız olsun' diyerek Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların dünyanın her yerinde yaşandığını söyledi. Filistin'deki ekonomik şartların çok daha kötü durumda olduğunu belirten Hicazi, "Buradaki fiyatlar Türkiye'dekinden 3 veya 5 kat daha fazla. Türkiye'deki durumdan şikayet edenleri 2 hafta bize gönderin, bakalım ne yapacak. Tabi durum zor ama biliniz ki bütün dünyada durum zor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI ÇOK"

Türkiye'nin dünyada düşmanlarının çok olduğunu ancak Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu belirten Filistinli aktivist, "Türkiye tarih sahibi bir ülke. Sabırlı olmanız lazım, yenilmemek lazım. Bu düşmanlara karşı nasıl Türkiye'yi biz bildiysek, siz de aynı şekilde dik dur eğilme Türk. Sen Fatih'lerin torunusun, sen Gazi'lerin torunusun. Çok uğraşıyorlar Türklerle ama hala Türkler duruyor ve inşallah duracaktır.Neden çünkü siz mazlumların yanındaydınız. Allah mazlumlara yardım edenleri çok sever. " ifadelerini kullandı. 

"MÜLTECİLERE NE KADAR YARDIM EDEBİLİRSENİZ EDİN"

Türkiye'de son dönemde yaşanan mülteci karşıtlığına da değinen Hicazi, "Bakmayın bazı şikayetler geliyor Türkler, Türkiye'de yaşayan mültecilere karşı davranıyorlar diye. Bütün Türkler değil. Bu işi yapanlar Allah'ın razı olduğuna inanmıyor. Bu sebepten siz ne kadar yardım edebilirseniz edin. Çünkü tarla gibi ne kadar kesersen, tarla o kadar büyüyor. Sadaka da aynı şeydir. Bizim hayatımız kısadır. Sonunda inşallah bizim güzel yaşamımız Cenet'te olacaktır. İnşallah yerdeki cennete sahip olacağız ve inşallah kıyamet gününden sonra cennette beraber olacağız." dedi.

BURADAKİ ESERLERİN HEPSİ OSMANLI'DAN KALMA

Hicazi, Türklerin Filistin'e gelmesini dört gözle beklediklerini ve oradaki eserlerin hepsinin Osmanlı döneminde kalma olduklarını söyleyerek şu sözleri sarf etti;

Sizin buraya gelmenizi çok bekliyoruz. Bu eserlerin hepsi Osmanlı'nın eseri. Bu taşların hepsi Osmanlı dönemindendir. Sizin atalarınızın taşlarına sahip çıkarsanız, Sultan Abdülhamid gibi olursunuz. Allah rahmet eylesin nerede onun ismi geçerse herkes Allah rahmet eylesin diyor. İnşallah biz onun gibi oluruz. Sizinle birlikte inşallah en yakın zamanda özgür Mescid-i Aksa'da namazımızı kılacağız. 

Çünkü Mescid-i Aksa özgür olunca Myanmar, Doğu Türkistan ve Arakan bütün dünyadaki mazlumlar kurtulacaktır. Sizin göreviniz büyüktür. Çünkü siz bu milletin ağabeylerindensiniz. Ümidimiz büyüktür inşallah yarabbim ölmeden önce özgür Mescid-i Aksa'da sizinle birlikte olacağız. Sizde İHA'lar SİHA'lar var şimdi gemiler var. Kutsal bölge Filistin Ankara alanı kadar. Kurtarmazsak yarın Allah'a ne diyeceğiz. İnşallah Allah'a gideceğiz sorulunca Allah'a diyeceğiz ki "yarabbim Mescid-i Aksa'yı kurtardık. Yarabbim emanetine sahip çıktık." Utandırıcı bir duruma düşmek istemiyoruz. Türkler siz büyüksünüz sabredin hiç kimse sizi yenmesin. Düşmanlar sizin pes etmenizi istiyorlar. Allah yar ve yardımcınız olsun. Keşke bizim elimizde petroller, altınlar olsaydı yardım ederdik. Kıyamet gününde göreceğiz inşallah bu dünyada zalimleri biz yok edeceğiz. Filistin'e çok gelin. Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmayın.

"TÜRKLERİN MEHMETÇİK VE MEHTER'LE GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin "Kudüs'teki son durumu kısaca özetleyebilir misiniz?" sorusunu da cevaplayan Hicazi, Türklerin Mehmetçiklerle ve Mehter'le Filistin'e gelmesini beklediklerini şu sözlerle ifade etti;

Burada en fanatik İsrailli hükümet geldi. Onlar sanıyorlar ki çok şiddetle saldırırlarsa bizi korkuturlar. Biz gazilerin torunlarıyız. Buradaki yaşayan kardeşlerimiz, kimi Hicaz'dan gelen Hz. Ömer'le Tütüncü ailesi var burada, Tüfekçi ailesi var. Osmanlı'dan kalan gazilerin torunları. Halep ailesi Halepliler, El Mısri ailesi biraz ileride Fas'tan gelen Tunuslular, Cezayirliler. Burada yaşayan kardeşlerimiz gazilerin torunları. Bu sebepten biz ayaktayız. Mescis-i Aksa'yı savunmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Allah bize bu şerefi verdi. Ama inşallah bu şerefe de siz nail olacaksınız. Mehmetçiklerle ve Mehter'le gelmenizi bekliyoruz.

Kaynak www.haber7.com

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler