TELE 1'de Şeker Bayramı mı Ramazan Bayramı mı tartışması

CHP'ye yakınlığı ile bilinen TELE 1'de gündem, Ramazan Bayramı'nın ismi....

Kanalda, Merdan Yanardağ'ın moderatörlüğünde ekranlara gelen 18 Dakika programının bu haftaki konuğu Prof Dr. Emre Kongar oldu.

Yıllardır tartışılmaya devam eden "Şeker Bayramı mı Ramazan Bayramı mı" demeliyiz söyleminin ele alındığı programda Emre Kongar ve Merdan Yanardağ, Şeker Bayramı'nın sonradan Ramazan Bayramı'na dönüştürüldüğünü savundu.

CUMHURİYETİN BAZI BAYRAMLARIN ADINI DEĞİŞTİRMESİNİN HEP BİR ANLAMI OLDU

Bu bayramın gerçek isminin Şeker Bayramı olduğunu savunan Yanardağ "Şeker Bayramı, bu hep unutulur. Cumhuriyet'in bazı bayramların adının, bazı beldelerinin adının, bazı kavramların değiştirilmesinin hep bir anlamı oldu.

NEDEN ŞEKER BAYRAMI DENİLMELİ

Ramazan Bayramı yerine Şeker Bayramı denilmesinin de bir anlamı var. Dini bir bayram bunu biliyoruz. Esas olarak dünyada Müslümanlar tarafından kutlanıyor, biliyoruz. Ancak Türkiye'de sadece Müslümanlar yaşamıyor, herkesi birleştiren bir bayram olmasında yarar görülmüş. Örneğin Kurban Bayramı'nın adını değiştirmemişler." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

Merdan Yanardağ, daha sonra AK Parti'ye yüklenerek "Ramazan Bayramı adının 12 Eylül yönetimi tarafından verildiğinin hatırlatılması bence çok önemli. Neymiş, demek ki 'AK Parti' iktidarı 12 Eylül cuntasının, 12 Eylül darbesinin, 12 Eylül diktatörlüğünün devamı dediğimiz zaman biz tesadüfen veya sadece muhalefet yapalım diye bunları söylemiş değiliz" dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler