Teknofest’e katılmak isteyen öğrenciler, projelerini Deneyap Atölyeleri’nde hazırlıyor
Havacılık ve uzay teknolojisi alanlarında en önemli teknoloji festivallerinden birisi olan Teknofest, projelerini ve çalışmalarını sergilemek isteyen birçok öğrencinin de odak noktası. Teknofest’e katılım ise kapsamlı ve zorlu eğitim süreçlerinden geçmektedir. Teknofest’e katılıp projesini, çalışmalarını sergilemek isteyen öğrencilerin eğitimleri ise Deneyap Atölyeleri’nde veriliyor. Deneyap Atölyeleri’nde projeleri doğrultusunda eğitim almak, takım çalışmasına adapte olmak ve bir sonraki aşama olan Teknofest’e katılmak isteyen öğrenciler, Şubat ayı boyunca hem Deneyap Atölyeleri’ne hem de Teknofest’e Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın websitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
Teknofest’in Türkiye’ye ve dünyaya da yayılmış bir organizasyon olması bağlamıyla çok büyük bir kitleye ulaşmaktadır. Özellikle havacılık olmak üzere teknoloji alanında en büyük festivallerden birisidir. Teknofest’e katılıp bir projeyi, çalışmayı birçok uzman ve kamuoyu karşısında sergilemek birçok öğrencinin ilgisini çekiyor. Bu noktada öğrencilerin Teknofest’e katılmaları için gereken eğitimler; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın koordinesindeki Deneyap Atölyeleri’nde veriliyor.
Kayseri içerisinde Talas Gençlik Merkezi ve Kocasinan Gençlik Merkezi’nde olmak üzere 2 Deneyap Atölyesi’nin bulunduğunu ifade eden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kayseri İl Koordinatörü İbrahim Özcan; eğitim süreçlerinden bahsederek “Tasarım odaklı öğretim teknikleri kullanılıyor, öğrenciler burada işbirliği yapmayı da öğreniyor, eğitim süreci içerisinde bütün uygulamalar öğrenciler tarafından yapılıyor. Öğrenciler, bir takım oluşturuyor ve takım koordinesince hareket ediyor. Takım lideri tarafından görev paylaşımı yapılıyor. Öğrencilerin bir kısmı tasarım, üretim aşamalarında, bir kısmı kodlama aşamasında ve ekibin kalan kısmı da mekanik tasarım alanında görev alıyor. Takım kaptanı bir yönetim becerisi geliştirirken takım üyeleri de koordine bir şekilde çalışmaya adapte oluyor. Ayrıca iş bölümlerine göre ayrılan bireyler kendi alanlarında da spesifik olarak özelleşmiş oluyor. Başvurular arasından en nitelikli olan, projelerinin ve çalışmalarının özgünlüğü en yüksek olan öğrenciler seçilmektedir ve bu seçilen öğrenciler arasından da takım oluşturulmaktadır” şeklinde konuştu.
’11 KATEGORİDE EĞİTİM VERİLİYOR’
Tasarım-üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojisi (online), ileri robotik, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, yapay zeka, enerji teknolojileri, siber güvenlik (online), mobil uygulama (online), havacılık ve uzay teknolojileri dahil olmak üzere 11 kategoride eğitim verildiğini ifade eden Özcan, “Bu derslerimizin hepsi birbirinden bağımsız, bir öğretmen bu saydığımız derslerin hepsinin eğitimini veremez. Bu noktada üniversitelerimizdeki akademisyen ve öğrencilerimizden yardım alıyoruz. Deneyap Atölyeleri’nde eğitmen olmak isteyen akademisyen ve öğrencilerimizi teknik sınava ve mülakata tabii tutuyoruz. Öğrencilerimize verilen yüz yüze dersler 12 hafta, online dersler ise 8 hafta sürüyor” dedi.
‘BAŞVURULAR ŞUBAT AYI BOYU DEVAM EDECEK’
Deneyap Atölyeleri’ne 3 yılda bir başvurulduğunu ifade eden ve 4’üncü sınıftan 10’uncu sınıfa kadar olan öğrenciler arasından alım yapıldığını, alımların Şubat ayı boyunca devam edeceğini belirterek “Teknofest’e T3 Vakfı’nın websitesindeki kurumsal giriş sisteminden başvuruluyor. Başvuruda proje fikri istenmekte, fikir geçerli bir not aldığı takdirde proje fikriyle ilgili ilerleyen süreçte rapor hazırlanıyor. Raporlama aşamasında da projenin yapım nedeni, özgünlüğü ve gerekçesi isteniyor. En son aşamada ise kritik rapor alınıyor, bu raporda öğrencilerden projeleriyle ilgili önemli detaylar, açıklamalar ve çalışmalar isteniyor” şeklinde konuştu.
Etiketler : #Teknofest’e,#katılmak,#isteyen,#öğrenciler,#projelerini,#Deneyap,#Atölyeleri’nde,#hazırlıyor,
Henüz Yorum yok