Talas Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Depremzedelere Uyku Tulumu Üretiyor.

Kayseri'de üretilen uyku tulumları deprem bölgesine gönderiliyor

KAYSERİ (1HA) - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı deprem sonrası tüm Türkiye seferber oldu ve afet bölgelerine destekler gönderildi. Talas Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kurslarda üretilen uyku tulumları da deprem bölgesine gönderiliyor.
 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yıkıma sebep oldu. 40 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, bir taraftan da yaraların sarılması için çalışılıyor. Talas Belediyesi, bölgedeki çadırlara yerleştirilen depremzedelerin geceyi daha sıcak geçirmeleri için uyku tulumu üretimine ağırlık verdi. 
 
Talas Belediyesi Fatma Bacı Kadın Kültür Merkezi’nin yanı sıra Talas Halk Eğitim Merkezi ve Talas Resul Erdal Aydemir Halk Eğitim Merkezinde uyku tulumu üreten kursiyerler ve gönüllüler, depremzedelerin daha sıcak bir ortama kavuşmaları için çalışıyor.
Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da kurs merkezlerini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.
 
Üç merkezde toplam günlük ortalama 250 adet uyku tulumu üretiliyor.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler