SP Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun 'Adaylar kimse onlar yarışsın'

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartlarının asılmasını eleştiren Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Bugün biz Recep Tayyip Erdoğan ile yarışmıyoruz. Cumhurbaşkanı seçildi, o hepimizin cumhurbaşkanı, bizimde cumhurbaşkanımız. Kabul etsek de etmesek de. Peki, Sayın Erdoğan’ın resmi neden sokaklarda. İstiyorlar ki Kayseri’de Saadet Partisi’nin adayı Erdoğan’la yarışsın. Adaylar kimlerse bir araya gelsinler, onlar yarışsınlar. Niye cumhurbaşkanını karıştırıyoruz biz bu işin içerisine” dedi. 
 
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Kayseradar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Konuşacaklarımız Var’ programına katılarak Moderatör Salih Zeki Çetin ve Melih Kamış’ın sorularını yanıtladı.
 
Seçim çalışmalarında Cumhurbaşkanının pankartlarının meydanlara asılmasını eleştiren Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Bugün biz Recep Tayyip Erdoğan ile yarışmıyoruz. Cumhurbaşkanı seçildi, o hepimizin cumhurbaşkanı, bizimde cumhurbaşkanımız. Kabul etsek de etmesek de. Peki, Sayın Erdoğan’ın resmi neden sokaklarda. İstiyorlar ki Kayseri’de Saadet Partisi’nin adayı Erdoğan’la yarışsın. Çıkın beraber yarışalım. Adaylar kimlerse bir araya gelsinler, onlar yarışsınlar. Niye cumhurbaşkanını karıştırıyoruz biz bu işin içerisine. Bunu partili cumhurbaşkanı dediğimiz sistem bu noktaya getirdi. Muhalefetten biri, ‘ben 90 puan aldım bu işin ehliyim, liyakat sahibiyim’ dediğinde, kabul görmüyor. Hemen kimliğine, rozetine bakıyorlar. Biz bundan kurtulmak zorundayız. Bu kutuplaşmanın vatandaşlarımız tarafından da benimsenmediğinin farkındayız” ifadelerini kullandı. 
 
‘ÇOĞUNU CUMHURBAŞKANI ATADI’
 
Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararı hakkında konuşan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Can Atalay siyasi olarak fikri kulvarda olmadığımız bir arkadaşımız. Biz hukuk devletiyiz diyorsak hukuku savunacağız. Dün bizler anayasa mahkemelerine gidiyorduk. Biz başörtüsü sorunu yaşadığımız zaman okullara alınmadık. O günün verilen karaları için iktidara baskı yapıyorduk. Bugün aynı mahkemeler karar verdiğinde diyoruz ki, ‘senin mahkemenin kararını tanımıyorum’. Bizde diyoruz ki, o gün mü yanlışlar, bugün mü? Siz Anayasa Mahkemesinin kararlarını tanımıyoruz diyorsunuz ama bunların çoğunu cumhurbaşkanı atadı. Kimi itham altında bırakıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler