Sevenleri Unutmadı "Yahyalı'lı İpek Hoca''

Vefatının 18. Yılında İpek Hoca (Hacı Hasan TÜRKMENOĞLU) Rahmet ve Özlemle Anılıyor.

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde Yaşamış olan Gönül insanı ve Alim,  İpek Hoca vefatının 18. Yılında sevenleri tarafından unutulmadı.

Kayseri ve Çevresinde İpek Hoca Diye bilinen Hacı Hasan TÜRKMENOĞLU Yahyalı’da 1926 yılında dünyaya geldi. Müderris bir babanın evladı olan İpek Hoca, genç yaşlarda ilme merak sarmış, bir kısım hocalarda ders talim etse de Üstadı Yahyalı’lı Hacı Hasan efendinin Duası ile İslami ilimlerde özel bir derinlik kazanmıştır. Hiç Yemin etmediği ve kimseyi incitmediği için etrafı ona, önce “Melek” sonrasında da “İpek Hoca” lakabını vermişlerdir. İlkokulu dışarıdan bitiren İpek Hoca, Yahyalı ve çevresinde bir çok hayır kurumunun ve İmam Hatip okulunun yapılmasında öncülük etmiş vakıf insanı idi. Yahyalı Merkez vaizliği yapmış olan İpek Hoca Kendi evini medreseye çeviren ve yüzlerce talebe yetiştirmiş fedakâr bir âlimdi. Zor zamanlarında insanların yanında olmuş, toplumun sigortası vazifesini gören değerli bir ilim adamı olan İpek Hoca; nüktedan yapısı ve insanlarla ilişkilerinin samimiyeti ile de tanınmaktadır. Büyükle büyük, çocukla çocuk olabilen, etrafında bulunan gençleri usulü ile bir araya getirerek aile kurmalarını sağlayan bir baba gibi idi.  Otobüslerle misafiri gelir, onlara hizmeti mutlaka kendi elleri ile yapardı.

Dinimizin kıyamete kadar yaşanacağını ifade ederek “Dini yaşanmaz hale getirenlere” karşı mücadele eder, dinimizin yaşanmasında kolaylaştırıcı metodu benimserdi. İyi bir mutasavvıf ve mütefekkir olan İpek Hoca, Yaşadığı dönemde Yahyalı’lı Hacı Hasan Efendiden hiç ayrılmamış, onun vefatında cenazesinin işlemlerini yapmış ve Cenaze namazını kıldırmıştır.

11 Nisan 2002 de darı bekaya irtihal eden İpek Hocanın cenazesi bir gün sonra 12 Nisan 2002 tarihinde kaldırılmıştır. Uzaktan, yakından 20 bin kişiye yakın insanın katıldığı cenazeyi Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi kıldırmıştır. Gidişi ile oluşan boşluk halen doldurulamayan hocamıza, Allahtan cc rahmet ve mağfiret diliyoruz.

 

Diğer Haberler

4 Yorum

Mustafa Karakoç

Mustafa Karakoç

12 Nisan 2020
Allah razı olsun hocamızdan. Emeği çok üzerimizde. 2 saat Arapça ders almak için hafta sonları Ağcaşardan Yahyalıya 10 km bisikletle gelirdik.

H.citak

H.citak

12 Nisan 2020
Allah cc rahmet eylesin şeffaflarını nasip eylesin cümlemize 😥😥

Ali Aysel

Ali Aysel

12 Nisan 2020
Rabbimiz rahmet eylesin mekanı cennet olsun kabri nur ile dulsun Efendimize (s.a.v) e komşu olsun

Nebi Çiğdem

Nebi Çiğdem

12 Nisan 2020
Allah rahmet eylesin.gerçekten ipek gibi idi.bizleri şefaatinden mahrum etmesin.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler