Seçimde "Kudüs'ün sesi" sonra "Siyonist ağzı!"

2019 yerel seçimlerinden sadece bir hafta önce Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, hem hahambaşının “hayır duasını” almış hem de seçilmesi halinde “bir İnanç Masası” kuracaklarının sözünü vermişti

Zekeriye Say'ın www.haber7.com sitesinde yer alan haberine göre;

2019 yerel seçimlerinden sadece bir hafta önce Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, hem hahambaşının “hayır duasını” almış hem de seçilmesi halinde “bir İnanç Masası” kuracaklarının sözünü vermişti. 

Seçimleri İmamoğlu’nun kazanmasının ardından “sevindirik” olan İsrail'deki Haaretz gazetesi ise;

“İstanbul sayesinde Türkiye demokrasisi mükemmel bir zafer kazandı” ifadelerini kullanarak, sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seçimlerden birkaç ay sonra ise dönemin ABD Başkanı Donald Trump, “Filistin’in işgalini meşru gösteren” ve “Kudüs’ü İsrail’e devretmeyi öngören” sözde “Yüzyı­lın Planı”nı açıkladı.

Bu duruma tepki gösteren Saadet Partisi, ABD ve İsrail’in işgal planını telin etmek için İstanbul Yenikapı Meydanı’nda “Büyük Kudüs Mitingi” düzenledi.

9 Şubat 2020’de düzenlenen mitinge, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP’nin devrik lideri Kılıçdaroğ­lu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ah­met Davutoğlu, DP’nin başı Gültekin Uysal, siyasi parti temsilcileri, çok sayı­da yurttaş ve İstanbul Büyükşehir Beledi­yesinin “çiçeği burnunda” Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Arkasında merhum Necmettin Erbakan’ın ve cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın posterlerinin olduğu kürsüde, boynunda Filistin atkısı olduğu halde konuşan İmamoğlu…

Filistin’de yaşanan işgale tepki göstererek; “Mazlum Filistin halkına destek olmaya, kol kola, omuz omuza devam edeceğiz” dedi.

Yalaka medya, Abdülhamid posterinden rahatsız olsa da söz konusu açıklamalar üzerinden; “Kudüs için sevin! - Filistin için sevin!” ifadelerini kullanarak, İmamoğlu’nu adeta “ümmetin yeni lideri” şeklinde lanse etmeye çalıştı.

Fakat çok geçmeden hevesleri kursaklarında kaldı.

“Tekbir”lerle, “Yasin”lerle göreve gelen ve “Mazlum Filistin halkına destek” sözü veren CHP’li Ekrem İmamoğlu, kısa süre sonra içinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan İBB bütçesine ait parayla Siyonist İsrail’in Türkiye’deki sesi olan Şalom gazetesi için tebrik ilanı yayınladı.

İmamoğlu verdiği tam sayfa ilanda, “Türk Yahudi toplumunun gündemini hassasiyetle tutan, çok kültürlü hayatımızın değerli yayın kuruluşu Şalom Gazetesi’nin 75. yılını kutluyor, okuyucularını saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Yenikapı’daki mitingden sonra Siyonist İsrail hakkında tek bir olumsuz ifade kullanmayan İmamoğlu, 7 Ekim 2023'te, Gazze’de başlayan soykırımdan bir hafta sonra…

Avcılar’da katıldığı bir temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “İnancın istismar edildiği her yerde acı ve zulüm vardır. İnancı istismar eden her toplumun içerisinde katliam vardır, zulüm vardır” ifadelerini kullanarak…

75 yıldır Siyonist işgal altındaki topraklarında kadın, çocuk, engelli olduğuna bakılmadan en modern kitle imha silahları ile sistematik şekilde öldürülen mazlum Filistinlileri “istismarla” suçlarken, eli kanlı katil İsrail’i ise adeta kutsadı.

Aynı günlerde…

AK Parti, MHP ve İYİ Partili İBB meclis üyeleri kendi aralarında toplayacakları bağışla Gazze’ye bir “ambulans” gönderme kararı alırken, CHP’li Ekrem İmamoğlu ve tayfasının bu iyilik kervanına katılmadığı ortaya çıktı.

Siyonist İsrail’in katliamına açık destek veren Zelenski’ye 12 tır yardım gönderen İmamoğlu’nun, İBB meclis üyelerinin çağrısına kulak tıkayarak Gazze’ye ambulans alımı için tek kuruş bağış yapmadığı belirtildi.

Hatta!

Gazzeli mazlumlar için elini cebine atmayan İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, boykota karşı İstanbul halkını Siyonist firmalara yönlendirici kampanyalara imza attığı ifade edildi. Özellikle “İstanbulkart” kullanıcılarına bakiye yükleme karşılığında Starbucks’tan kahve ikram edilmesi kampanyası büyük tepki çekti.

*

Göreve geldiği ilk aylarda boynunda Filistin atkısı ile poz veren Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’da verdiği destek sözünü ise ancak 31 Mart yerel seçimleri yaklaştığında hatırladı.

Gazze’ye ulaştırılması için İBB kasasından AFAD’a 5 tır yardım malzemesi gönderen İmamoğlu, işgal mağduru Filistinli öğrencilere de burs verdiklerini açıklayarak, kendisine oy vermek için bahane arayan dindar abilerin-ablaların ağzına birer parmak bal çaldı.

Seçimden zaferle çıkan ve önümüzdeki 4 yıl boyunca ufukta sandık görünmediğine kani olan İmamoğlu dün yine gerçek yüzünü gösterdi.

CHP’li İBB Başkanı, CNN International’a verdiği röportajda,  geçmişte “kol kola, omuz omuza devam edeceğiz” dediği mazlum Filistin halkının seçilmiş meşru temsilcisi olan ve Siyonist İsrail’in soykırımına karşı destansı bir mücadele veren “Hamas”ı, “terör örgütü olarak değerlendirdiklerini” söyledi.

Siyonist gazeteler bu skandal sözleri anında manşetlerine çekti.

Şimdi birileri, sanki İmamoğlu ilk defa İsrail’in hoşuna gidecek sözler sarf etmiş gibi hoplayıp zıplıyor…

Oysa seçim dönemlerini saymazsak, çizgisini hiç değiştirmedi.

Tıpkı bütün CHP’liler gibi İmamoğlu da katil İsrail’i incitmemek için her zaman dikkatli oldu!

Zekeriya Say / haber7

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler