Sansürün böylesi! Gazze'deki ABD'li ajansın kamerasına el koydular

Terör devleti İsrail, AP’ye ait kamera ve yayın ekipmanına “El Cezire’ye görüntü sağladığı" iddiasıyla el koydu.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 148 gazeteciyi katleden İsrail ordusu, gerçekleştirilen katliamı dünyadan gizleyebilmek için bir sansür adımı daha attı.

İsrailli yetkililer, İsrail’in güneyinden Gazze Şeridi’ni görüntüleyen ABD merkezli Associated Press'e (AP) ait kamera ve yayın ekipmanına el koydu. Gerekçe olarak AP’nin Katar merkezli El Cezire haber kuruluşuna görüntü sağlayarak yeni medya kanununu ihlal ettiği öne sürüldü,

Associated Press’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail hükümetinin Gazze’ye bakışını gösteren uzun süredir devam eden canlı yayınını durdurma eylemini ve gazetecilik ekipmanlarına el konulmasını kınadı.

AP’nin açıklamasında, “İsrailli yetkilileri ekipmanlarımızı iade etmeye ve canlı yayınımızı derhal eski durumuna döndürmemize izin vermeye çağırıyoruz, böylece bu önemli görsel gazeteciliği dünya çapındaki binlerce medya kuruluşuna sunmaya devam edebiliriz.” denildi.

Associated Press'in canlı yayınından alınan bir ekran görüntüsü, İsrailli yetkililerin haber ajansının video ekipmanına el koymasından önce, güney İsrail'den görülen kuzey Gazze'nin genel bir görünümünü gösteriyor. (Associated Press)Associated Press'in canlı yayınından alınan bir ekran görüntüsü, İsrailli yetkililerin haber ajansının video ekipmanına el koymasından önce, güney İsrail'den görülen kuzey Gazze'nin genel bir görünümünü gösteriyor. (Associated Press)

HEM ÖLÜM HEM SANSÜR

Katar merkezli El Cezire televizyonunun Gazze Ofisi Büro Şefi ve Muhabiri Wael Dahduh’un oğlu gazeteci Hamza Dahduh, İsrail’in terör saldırısında Gazze'nin Han Yunus kentinde şehit edilmişti.

Wael Dahduh, Gazze’deki saldırılarda eşi ve çocuklarının yanı sıra ailesinden çok sayıda kişiyi kaybetmişti.

TÜRKİYE'YE GÖRE 'BASIN DAHA ÖZGÜR' DEDİKLERİ İSRAİL İŞTE BU

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün hazırladığı 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye’ye 180 ülke içerisinde 158’inci sırada yer verilmiş, İsrail ise 101’inci gösterilmişti.

Sözde basın özgürlüğünü yansıtan ve geniş kesimler tarafından sıklıkla Türkiye aleyhine kullanılan bu uyduruk rapora göre, 7 ayda 148 gazeteciyi katleden ve sadece görüntü aldığı için gazetecilerin kamerasına el koyan işgalci İsrail devleti Türkiye’den daha özgürlükçü ülke olarak yansıtılıyor.

KAYNAK HABER7.COM

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler