Sahaflara İnternet Darbesi

Kayseri'de sahaflık yapan Baturay Soykuvvet internet satışlarının hayata girmesiyle ve ikinci el kitaba olan ilginin azalmasıyla ilgili konuştu.

İnternetten yapılan kitap satışları son zamanlarda rağbet görmeye başladı. Bazı sitelerin uygun fiyatlı satış yapması sahafları etkilemesiyle beraber ikinci el kitaba olan ilgi azalmış görünüyor. Kayseri'de sahaflık yapan Baturay Soykuvvet internet satışlarının hayata girmesiyle ve ikinci el kitaba olan ilginin azaldığını ifade etti.
 
Kayseri'de sahaflık yapan Baturay Soykuvvet internet satışlarının hayata girmesiyle ve ikinci el kitaba olan ilginin azalmasıyla ilgili konuştu. Sahaf Soykuvvet internet satışının etkisi ve ikinci el kitapla ilgili bilgiler verdi.
"İNTERNET SATIŞI BİZLERİN ÖNÜNE GEÇTİ"
İnternette yapılan kitap satışının sahaflara büyük ölçüde etkisi olduğunu belirten Soykuvvet,
"Malum pandemiden dolayı insanlar birbiriyle selamlaşmıyor. İkinci el kitaptan korkuyorlar ama kitabın kimseye zararı olacağını düşünmüyorum. Araştırmalara göre de korona bir kağıdın üzerinde 7-8 saat gibi bir ömrü varmış.  Çocuklar okuldan uzaklaşınca kitaptan da uzaklaştı. Evde tablet,film derken kitaplara çok yoğun talep yok. Bu konuda Kayseri'den şikayetçiyiz. Şimdiki gençler daha çok popüler kültür dediğimiz wattpad kitapları, ciltli kitapları tercih ediyor. Bir de internet satışı başladığından bu internet akımı bizim işimizi kesti. Kayseri'de çok fazla bir talep yok." şeklinde konuştu.
"ASKIDA KİTAP KAMPANYASI, KOZMETİK ÜRÜNLERDEN DAHA AZ İLGİ GÖRÜYOR"
Askıda kitap kampanyası ile öğrencilere destek olduklarını ancak geri dönüş alamadıklarını ifade eden Soykuvvet, "Askıda kitap kampanyamız var ancak bugüne kadar gelip kitaba ihtiyacım var diye talep edeni görmedim. Bu konuda bir sıkıntı var. Ekonomik sıkıntılar var ancak işin ucunda kitap varsa kimse hiçbir şeye tamah etmiyor. Bizim yaptığımız uygulamayı kozmetik mağazaları yapsaydı, askıda oje,ruj var denilseydi o ürünler kapış kapış giderdi. Bence ülkenin en büyük sıkıntılarından biri kitap okunmamasıdır. Kayseri'de sahaf kültürü kalmadı. Son nesil biziz diyebilirim." dedi.
"ÇOK BİR BEKLENTİMİZ YOK"
Öğrencilerin sahaflardan yapacağı kitap alışverişi hakkında düşüncelerini belirten Soykuvvet, "İnternet ne kadar uygun ürün satsa bile belli bir alış fiyatlarıı var ve bunun altına inemiyorlar. Ancak ikinci el satışta fiyatlar daha uygundur. Ortaokul ve lise öğrencilerine kitap listesi verildi alım yapacaklarını düşünüyorum ancak çok bir beklenti içinde değiliz. Çünkü potansiyeli biliyoruz ama üniversite öğrencilerinin talep edeceğini düşünüyoruz." şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler