Sağlıkta Baş Döndüren Dönüşüm

Kayseri merkezinde ve ilçelerinde ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ için ekibi ile birlikte dur durak bilmeden gayret gösteren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkarabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

  Şehir merkezinde sağlık hizmetlerinin verimlilik ve ulaşılabilirliğini artırmak için mesai mefhumu gözetmeden gece-gündüz çalışan İl Sağlık Müdürlüğü ekibi, başta Kayseri Valiliği olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerin de katkısı ile ilçelerde de kalite standartlarına uygun,  son teknolojik cihazlarla donatılmış modern sağlık tesisleri kazandırmaya devam ediyor.

Kayseri Sağlık alanında adeta baş döndüren değişimin mimarlarından biri olan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; geçtiğimiz günlerde Sarız Devlet Hastanesi’nin ihalesinin 4 Mart 2020 de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacağı müjdesini vermişti.

  Sarız Devlet Hastanesi müjdesinin ardından Tomarza için de yeni bir sağlık tesisi müjdesi geldi. 14 Mayıs 2020 tarihinde ihalesi yapılacak tesis, 8 Aile Hekimliği Birimi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Toplum Sağlığı Merkezi’ ni içeresinde barındıracak. Sağlık Kompleksi’nin inşaatının 2021 yılında tamamlanması planlanmakta.

Bu iki büyük projenin yanında, Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, İncesu Süksün Mahallesi ve Develi Şıhlı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ihalelerinin 13 Mayıs 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek.

Ayrıca,  Yahyalı 75. Yıl Mahallesi sağlık ocağının yenilenerek iki katlı 1544 metrekare kapalı alanı bulunan Aile Sağlığı Merkezi haline getirilmesi planlandığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil İstasyonu inşaatının ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mayıs 2020 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler