Sağlıkçılar Sesiz Yürüyüş'e devam etti

6 Ocak 2024 tarihinde Kayseri ile birlikte 40’dan fazla il merkezinde eş zamanlı gerçekleşen ‘Sağlık Çalışanlarından Sessiz Yürüyüş’ devam ediyor. Bu hafta sekizincisi düzenlenen yürüyüş Kayseri’de Kartal Şehitliğinden başladı. Şehitleri anarak başlanan yürüyüşte sağlık çalışanları beyaz önlükleri, Türk ve Filistin bayrakları ile birlikte yürüdü. Yürüyüş, Cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla son buldu.

Basın açıklamasında Dr. Furkan Çalıcıoğlu basın açıklamasında şunlara değindi: Terör devletinin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist İsrail; yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı suçludur. Bugün biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak Terör, Soykırım ve İşgal”e karşı yürüyüşümüzün 8. haftasındayız. Ülkemizde gündemin dağıtılıp Filistine desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkındayız. Gazze halkı ise tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanın temel ihtiyaçlarından hiçbirine sahip olmadıkları 91 gün. Sağlık hizmetlerine ulaşım gibi bizim için paha biçilemez bir hak, oradaki insanlar için ölümden önceki son durak.

Bütün bunlara, İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır. Ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir.

 

Buradan devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız.

Bununla birlikte İsrail tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları için ve yıkılan hastanelerin yeniden yapılması, güvenli bir şekilde işlev gösterebilmesi için gereken bütün çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.

 

Sessiz Yürüyüşümüz 8 haftadır Türkiyenin her bölgesinden 40tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ediyor. Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak!

 

İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!

 

Basın açıklamasından sonra katılımcılara uzatılan serbest mikrofona konuşan çocuk doktoru İsa Üzüm ‘Ben her çocuk muayene ettiğimde aklıma Gazzedeki çocuklar geliyor. Çocuklarımızı muayene ederken bile itina gösterirken 15 bin çocuk Gazze’de bombalar altında katledildi. Bu çocuklarında annesi babası ve hayalleri vardı. Onlar da doktor ve öğretmen olmak istiyorlardı. Şu an ise Gazzeli çocuklar üzülerek söylüyorum ki gelecek hayali kuramıyor, öleceklerini düşünüyorlar. Bu zulüm karşısında yaşatmak üzerine and içmiş hekimler ve sağlık çalışanları olarak yürüyüşlerimizle zulmü protesto ediyor, mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bildiriyoruz’ dedi.

 

Söz hakkı alan Dr. Kemal Mete ise ‘sınırlarımızda öldürülen 12 şehidimiz ve şu ana kadar verdiğimiz 40 bin şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz biliyoruz ki PKK terör örgütünü destekleyen de İsrail terör devletini destekleyen de aynıdır. Bunları birbirinden ayırırsak hata etmiş oluruz. Siyonistlerin sözde Arzı Mevud dediği topraklar içerisinde kayserinin de bulunduğu Türkiye’nin 22 şehrini de içine almaktadır. Terörist İsrail Filistin topraklarından sonra ülkemizi de işgal planları yapmaktadır. Millet olarak uyanık olmalıyız.’dedi.

Açıklamalar sonrası şehitlere dua eden sağlık çalışanları meydandan ayrıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler