Özhaseki Erken Seçim Söylemleri Hakkında Açıklama Yaptı

 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, erken seçim söylemleri ile ilgili açıklama yaptı. Özhaseki, krizli dönemleri en iyi şekilde atlatan hükümet olduğunu ve erken seçim söz konusu olmadığını ifade ederek, “Bende hayretler içinde izliyorum” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri ile ilgili projeler, hızlı tren ve erken seçimle kabine değişikliği hakkında bilgiler verdi. Özhaseki, şu açıklamayı yaptı;

“Kabine değişikliği erken seçim konuşuluyor. Hayretler içinde bende izliyorum. Mesela erken seçim. Niye AK Parti mhp erken seçime gitsin ki. Gerçekten garip değimli. 340 kişi milletvekili var. Kendi aralarında iyi bir anlaşma var. Seçime 3 yıl süreleri var. Krizde yok. Krizli dönemleri en iyi şekilde atlatan hükümet var. Niye erken seçime gidilsin ki. Erken seçime tıkanıklık olur. Türkiye idare edilemez olur. Sayılarda rahatsız edici boyut olur. Zaten tek başımıza iktidarız ve desteğe de ihtiyacımız yok. Erken seçim yok. Ara ara kabine değişikliği olur. Bu Cumhurbaşkanımızın gündeminde. Ara ara değişimler yaşanabilir.

Sonuçta başkanlık sistemine geçildi. Ufak tefek aksaklıklar oldu ve bunların rapor edildiğini gördük. Ama bunun dehşet anlamda faydalı olduğuna şahit olduk. Pandemi döneminde gördük. Hızlı karar aldık. Libya konusu öyle. Sonuçta Cumhurbaşkanımızın gündeminde ve onun iradesiyle olur. Yoksa dışarıda söylemle falla olmaz.

Kulislerdeki işlerde zar atmadır. Zar tutarsa ben demiştim olur.

Kayseri’nin projeleri var. Projelere uzak kaldığım bir dönem oldu. 6-8 aylık dönemdi. Takip imkanım olmadı. Partideki görevim var. Belediye başkan adaylarını bulmak gibi ciddi bir çalışmamız oldu. İlçeler, beldelere belediye başkan adaylarının belirlenmesi oldu.

Benim Cumhurbaşkanımız adaylığı bana tebliğ ettiğinde Kayseri’den uzak kaldım. Bende o zaman Kayseri’de neler oldu bitti takip edemedim. Organize seçimleri şaibeli seçimdi. Yada tartışmalı seçimdi. Bir yerel gazete seçim sonuçlarını okudum ve kimin kazandığını gördüm. Birkaç gün sonra. Oysa Haseki şunu tuttu bunu tuttu gibi söylemler bile oldu. Ciddi yoğunluk yaşadım ve Kayseri gündeminden uzak kaldım. Pandemi döneminde Kayseri’de idim. Akşamlara bir belediyede oturup ders çalışıyorduk sabaha kadar.

Talas’ta Jandarma bölgesinde 100 bin metrekare alanın park alanı olmasıyla ilgili çalıştık. Görüşmeler oldu ve sonuçlandı. Birçok proje ile ilgili görüşmeler yaparak karar aldık.

Erciyes ile ilgili projelerimiz var. Erciyes’te sıcak su bulunması bizim en önemli projelerimizdi. Enerji bakanımızı aradık. Ankara’ya gelin yemek yiyelim dedi. Yemek yedik. Benim sizden tek isteğim var Erciyes’te MTA görevlendir burada sıcak su bulalım dedim. Bu bölgede sıcak sudan yararlanması noktasında önemli bir zaman dilimi ve fırsatımız var. Yüksek irtifa merkezi için çalıştık ve adım atıldı.

Eski vurulan sondaj vardı şimdi onun yanında ve bir yer gösterildi orada çalışmamız olacak.

Kayseri’de çok dile dolanın iki hadise var. Birisi hava limanının genişletilmesi diğeri hızlı tren. Hava limanı ile ilgili kararlar aldık ve son olarak hava limanı ile ilgili temel atılacak.

Yeni hükümetle birlikte ekonomik kriz başlayınca para ile ilgili oynamadan sonra hükümet elimizdeki projeleri bitirelim dedi. Önce yüzde 90, sonra yüzde 75 sonda yüzde 60 biten projeler olsun denildi. O bölgede büyük olasılıkla temel atılacak.

Ekonomik koşullardan dolayı biraz bekletmeden kaynaklanan durum vardı. Bir kredi temini var. Temeli atılınca iki üç sene sürer. Bu sene temel atılacak.

Sayın Cumhurbaşkanımız Kayseri’ye geldiğinde hava limanından şehir merkezine gelirken konuşma metnini gördüm. Orada hızlı trenle ilgili bütün ihaleler için hazırlıklar yapıldı ve hızlı tren en kısa zamanda şehrimiz için yapılacak.”

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler