Özel çocuklar için askerlik kına gecesi düzenlendi

Kayseri’de Engelliler Haftası sebebiyle özel gereksinimli çocuklar için askerlik kına gecesi düzenlenip kına yakıldı. Ailelerin duygusal anlar yaşadığı gecede yaklaşık 60 çocuk yarın temsili olarak 1 gün askerlik yapacak.

KAYSERİ (1HA) - Kayseri’de Engelliler Haftası sebebiyle özel gereksinimli çocuklar için askerlik kına gecesi düzenlenip kına yakıldı. Ailelerin duygusal anlar yaşadığı gecede yaklaşık 60 çocuk yarın temsili olarak 1 gün askerlik yapacak. 
 
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda Kayseri’deki özel gereksinimli çocuklar için asker gecesi düzenlenerek kına yakıldı. Programa Vali Vekili Şemseddin Erkaya, Kayseri Özel Çocuklar Okulu öğretmenleri, özel öğrenciler ve velileri katıldı. Programda aileler özel çocuklarına kına yakarken duygusal anlar yaşadı. Yarın yaklaşık olarak 60 öğrenci 1 gün temsili olarak askerlik yapacak. Özel öğrenciler askerlik yapacakları bölgeye konvoy eşliğinde gidecek. 
 
Temsili askerlik kına gecesinde açıklama yapan Vali Vekili Şemseddin Erkaya, “Engelliler haftasıyla ilgili bazı organizasyonlar yapıldı. Bugünde özel ve güzel çocuklarımızın askerlik öncesi kına gecesi düzenlendi. Yarında temsili olarak 1 gün askerlik yapacaklar. Bizleri davet ettiler. Bizde bu güzel günde birlikte olalım istedik” ifadelerini kullandı. 
 
Kayseri Özel Çocukları Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Mahmut Özdemir ise, “60’a yakın öğrencimiz askere gidecek bu yüzden bir kına gecesi düzenleyelim istedik. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Etkinlikler sayesinde çocuklarımız gelişecek” dedi. 
 
‘YARIN ‘EMRET KOMUTANIM’ DİYECEKLER’
 
Konvoy eşliğinde özel çocukların askerlik yapacakları bölgeye götürüleceğini söyleyen Kayseri Özel Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Demirağ, “Çocuklarımızın hayatın her alanında var olabildiklerini biz gösterdik. Yarın 60 çocuğumuz temsili olarak askere gidecek. Askerde olabileceklerini bize kanıtlayacaklar. Biz cumartesi günü anneler günüyle başladık. Gördüğünüz üzere 500 kişilik bir aile kitlesiyle buradayız. Onları konvoy eşliğinde askere götüreceğiz. Hayatın her alanında sporda, sanatta olduğu gibi askerde de biz varız diyeceğiz. Yarın ‘emret komutanım’ diyecekler. Biz mutluyuz. Biz herkesten özel çocuklarımız için destek bekliyoruz. Destek olunduğu sürece yapamayacakları hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler