Operasyonun Detayları Ortaya Çıktı

Kayseri’de geçtiğimiz hafta 200 polisin katılımı ile yapılan ‘Bataklık’ operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Kayseri’de geçtiğimiz hafta 200 polisin katılımı ile yapılan ‘Bataklık’ operasyonunun detayları ortaya çıktı. 35 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 24 kişi tutuklanırken, 1 kişi serbest kalmıştı. Tutuklanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda tabanca ve tüfek ele geçirilirken, 10 kişinin mağdur sıfatıyla şikâyetçi olduğu ortaya çıktı.
Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5 aylık teknik takibinin ardından geçtiğimiz hafta 200 polisin katılımı ile şafak operasyonu yapmıştı. İstanbul, Yozgat ve Van illerinde de eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında eğlence mekânlarına hesaba itiraz edenleri komalık edene kadar döven ve iddiaya göre yüksek meblağlarda senet imzalatan şüpheliler hakkında 10’a yakın mağdur polise başvurarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan baskında şehrin göbeğinde aynı aileye ait 3 eğlence mekânına baskın düzenlendi. Operasyonda aralarında kadınların ve iki polisin de olduğu 35 kişi gözaltına alındı. "Nitelikli yağma", "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "adam kaçırma", "alıkoyma", "zorla senet imzalatma" gibi birçok suçtan silahlı suç örgütü kurma kapsamında gözaltına alınan 35 kişiden 24’ü mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. İfadesi alınan 2 polis ve kadın şüpheliler ise sorgularının ardından serbest bırakıldı. 
Tutuklanan suç örgütü üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 5 tüfek, 4 tabanca ele geçirildi. Suç örgütü üyelerinin döverek komalık ettiği bir kişinin ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler