Ömer Döngeloğlu’nun Sohbet Programı Yoğun İlgi Gördü

KUDER Eğitim işleri Sorumlusu Eğitimci-Yazar Ömer Arif giriş bölümünde bir selamlama konuşması yaptı.
 
Ömer Arif konuşmasında; Kayseri Ulusları Öğrenci Derneği derdi insan ve İslam olan,"İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir." buyruğunu kendisine düstur edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur.KUDER bünyesinde dünyanın dört bir yanından Kayserimize eğitim amacıyla gelen ilim muhacirlerine ensar olma çabasındadır.Bu bağlamda eğitimden rehberliğe, ayni ve nakdi yardımlardan bürokratik işlere varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede ümmetin gençlerine yardımcı olamya çalışmaktadır.KUDER'in uzun yıllardır "Cumartesi Konferansları" başlığı altında düzenlemiş olduğu konferansımıza bugün çok değerli bir hocamız iştirak etti.Kendisine davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyoruz." dedi.
 
Selamlama konuşmasının ardından İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun "Moder İnsan ve Dünyevileşme" başlıklı sunumu başladı.
Kayseri halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte zaman zaman duygusal anlar yaşandı.Döngeloğlu "Öncelikle böyle bir etkinliği icra eden KUDER yönetimine ve hassaten KUDER başkanı Mücahit Bulut kardeşime teşekkür ediyorum.Yaşadığımız zaman diliminde Müslümanların başına gelen birçok sıkıntının temelinde "Dünyevileşme" hastalığı yatmaktadır.
Dünyevîleşme hastalığının en kötü ve tehlikeli olanı ise İslam’ın değişmezlerini değiştiren, imanda,
fikirde, anlayışta meydana gelen ‘dünyevîleşme’dir. Kötü olmada bunu takip edeni ise “önce bazı alanlarda uygulama bakımından İslam’ı terk etme, sonra bunu bir şekilde meşrulaştırma”dır.İşte günümüzde bazı hoca kılıklılar şehitlerin ardından Fetih Suresi'nin okunmasını eleştiriyorlar.Kendi popülerliklerini arttırmak için İslam'ın ve Müslümanların değerlerleriyle oynuyorlar.Kardeşlerim;Bu nasıl bir hastalıktır ki:Hz. Ömer’e “Zorlukla ve kıtlıkla denendik, sabredebildik; bolluk ve refahla denendik, sabredemedik” dedirtebiliyor.Bu nasıl bir hastalıktır ki: Şam’dan yola
çıkan bir ticaret kervanı Medine’ye girdiğinde Medineliler âdetleri olduğu üzere kervanı tefler ve zillerle karşıladılar. Peygamberimiz tam o esnada mescidde Cum’a hutbesi veriyordu. 12 erkek ve bir miktar kadın dışında bütün cemaat Rasulülah’ın hutbesini terk edip kervana koştular.
Peygamberimiz, bu duruma çok hiddetlendi ve buyurdu ki: “Eğer mescidde kimse kalmasaydı
şu vadiyi ateş seli kaplardı” (Başka bir rivayette ‘Müslümanların üzerine taş yağardı’) Âyet de nazil oldu." dedi

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler