Obezite Cerrahisine Başvuran Genç Müzisyen 4 Ayda 51 Kilo Verdi.

Kayseri’ de üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Yasin Aksel isimli hasta, hastanemiz genel cerrahi kliniğinde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında 4 ayda 51 kilo vererek hayata yeniden başladı.

Kayseri’ de üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Yasin Aksel isimli hasta, hastanemiz genel cerrahi kliniğinde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında 4 ayda 51 kilo vererek hayata yeniden başladı.

Aksaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Yasin Aksel, 7 yıl önce babasını obeziteye bağlı kalp yetmezliği, şeker hastalığı, kolestrol gibi şikayetler yüzünden kaybetti. Aynı hastalıkları yaşamamak için araştırmalar yapan Aksel, hastanemiz genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz’ a ulaştı. Doktorunun yaptığı gerekli tahlil ve tetkikler neticesinde ameliyatına karar verildi. 4 ay önce Op. Dr. Ömer Topuz tarafından ameliyata alınan Aksel başarılı geçen operasyonun ardından 4 ayda tam 51 kilo vererek sağlığına kavuştu. 

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ömer Topuz; “Biz yaklaşık 4 yıldır obezite cerrahisi yapıyoruz hastanemizde, bu süre içerisinde ortalama 500 den fazla hastayı ameliyat ettik. Obezite çok ciddi hastalıklara neden oluyor. Bu nedenle hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak adına bu yönteme başvuruyoruz dedi. Yasin kardeşimiz babasını da obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle kaybettiğinden bize başvurdu. Gayet de başarılı bir tedavi oldu. Biz ameliyat ettiğimiz hastalarımızla daha sonrasında da iletişim halinde dışarıda toplu görüşmeler yaparak, onların motivasyonlarını artırıyoruz” dedi.

Hasta Yasin Aksel ise; “Son dönemlerde 151 kiloya ulaşmış, artık nefes alamaz duruma gelmiştim. Diyetle kilo vermek için çok uğraştım ama olmadı. Annemin de desteğiyle cerrahi yöntemle kilo vermeye karar verdim. O günden itibaren araştırmaya başladım. Yaptığım araştırmalar sonucu, bu işi profesyonel olarak yaptığı kanısına vardığım için Kayseri Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz beyi buldum. Bana yaptığı gerekli tetkiklerden sonra ameliyatıma karar verdi kendisi. Şuan 100 kiloya düştüm 4 ay da. Çok mutluyum çok rahatladım. Hedefimde 25 kilo vermek daha var. Zaten doktorumla sürekli iletişim halindeyiz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim gibi kilo veremeyen arkadaşlara tavsiye ederim” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler