MSB kaynakları iddialar sonrası duyurdu: Tuğgeneral emekli edildi, tutuklamalar var...

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye sınırında üst düzey bir askerin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Olaya karışan kişilerin tutuklandığı belirtilerek, "Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan haftalık bilgilendirme toplantısında, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, son bir haftada, 48 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1048 oldu" denildi.

Sınır güvenliğine de değinilen açıklamada, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 10'u terör örgütü mensubudur. 1390 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. 01 Ocak'tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 345'e yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 55 bin 507 oldu" ifadeleri yer aldı.

'MAKAM ARACIYLA İNSAN KAÇAKÇILIĞI' AÇIKLAMASI: OLAYA KARIŞAN PERSONELLER TUTUKLANDI, TUĞGENERAL EMEKLİLİĞE SEVK EDİLDİ, SORUMLU BİRLİK KOMUTANININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili olarak Suriye'de görevli bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır.

Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile millî ve manevi değerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturan disiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhâl gereği yapılmıştır. Böyle olayların yeniden yaşanmamasına yönelik her türlü tedbir alınmaktadır.  Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlık ve fedakârlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımamaktadır.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler