Mirasımız Derneği Kayseri Temsilciliği DAVA KUDÜS Tiyatro Oyununu Sergiliyor

Mirasımız Derneği Kayseri Temsilciliği 2010 Yılında Ankara'nın sosyo-ekonomik bakımdan gelişmemiş semtlerinde oturan engelli, madde bağımlısı ve şiddet mağduru olan dezavantajlı genç ve çocukları sanatla terapi etmek, meslek edindirmek, sosyal hayata entegre etmek amacıyla kurulmuş Yön Sanat Tiyatro ekibini Kayseri’ ye getiriyor.

    Sahnede engel ve dezavantajlarını anlatmadan, toplumsal mesaj içeren oyunları sahneye taşıyarak, toplumsal barışa katkı sağlamak ve duyarlılık olgusunu geliştirmeyi amaçlayan Yön Sanat Tiyatro Ekibi, kuruluşundan bugüne kadar, başta tiyatro kulübü olmak üzere, resim, müzik, el sanatları ve dans atölyelerinde 132 dezavantajlı bireye ücretsiz eğitim vererek topluma yeniden kazandırmıştır.

    Tarih boyunca dünyada hakim her gücün sahip olmak istediği ve defalarca istila edilerek ve yıkılarak yeniden imar edilen bir belde olan, mübarek Mescid-i Aksa’yı bağrında barındıran KUDÜS şehrinde yaşanan olayların bir nebze anlatıldığı tiyatro oyunu 28 Aralık 2019 Cumartesi Saat 19.00 da, Kayseri Şehir Tiyatrosunda sergilenecek. “Dava Kudüs” konulu oyunları ile sizlerin beğenisine layık olmaya çalışacak ekip tüm Kayseri Halkını oyunlarını izlemek için davet ediyorlar.

    Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) 12 yıldır Kudüs ve civarında yaşayan ihtiyaç sahibi Filistinli’lere insani yardım faaliyetleri yapıyor. Osmanlı’dan kalma tarihi mirasın imar ve restorasyon çalışmasını gerçekleştiriyor. 2019 yılı mart ayında resmi olarak Kayseri’de Temsilcilik açan Mirasımız Derneği, Kayseri ve civarındaki ortaokul - lise dengi okullarda yaptığı bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra, yapmış olduğu konferans ve seminerlerle adından söz ettiriyor. Kurmuş olduğu Aksa Çocuk birimi ile anaokullarında oyunlarla Mescid-i Aksa’yı anlatmaya devam ediyor.

    Mirasımız Derneği Kayseri Temsilciliği Başkanı Murat ÇAKIR, yaptıkları çalışmaların yanı sıra yaptığı açıklamada; ‘‘Kudüslü Müslümanlar, işgalin üzerinden geçen bir asırlık zamanda sistematik olarak süren her türlü psikolojik, hukuki ve ekonomik baskıya rağmen, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne olan inançlarını kaybetmediler. ABD’nin Kudüs’ü başkent ilanı ve “Asrın Anlaşması” olarak adlandırılan, Filistinlilerin Kudüs’le olan bağlarını tümüyle koparacak planı yürürlüğe soktuğu bir zaman diliminde, orada yaşayan Kudüs’lülerin her zamankinden daha çok ilgiye, maddi ve manevi yardıma ihtiyaçları var. Biz Mirasımız Derneği öncülüğünde Kayseri Temsilciliği olarak bugün ve yarın da, Kudüs özgür olana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Kudüs’ün sahipsiz olmadığını ve onların yanında olduğumuzu göstermek için her daim çaba sarf edeceğiz. Biliyoruz ki haçlılar, saldırılarının başlangıcında Müslümanların birbirlerinden ayrılmaları ve anlaşmazlığa düşmeleri sebebiyle başarılı oldular. Bizler eğer İslam ümmeti olarak Kuran’a ve Hz. Peygamberin sünnetine yeniden bağlanıp, birliğimizi sağlar ve dirliğimizi elde edersek, inanıyoruz ki, Kudüs ve Mescid-i Aksa tekrar onurlu günlerine dönecektir. Bizler, herkesi dünyada ki mazlumlar için duaya ve yardıma davet ediyoruz. Unutmayalım, unutturmayalım. Çünkü mazlumların bizlerden başka umudu yok.’’ ifadeleri kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler