Mimarlık Festivali atölyeleri ürünlerinin sergilendiği ‘Yerin Güncesi’ sergisi açıldı
KAYSERİ (1HA) – Kayseri Mimarlık Festivalinde yapılan atölyelerde çıkan ürünlerin sergilendiği ‘Yerin Güncesi’ sergisi açıldı. Haritalandırma, seramik şekillendirme, video görüntüler ve fotoğrafların yer aldığı sergi, 1 ay boyunca ziyaretçilerine açık olacak.
Kayseri Mimarlık Festivalinde yapılan atölyelerde çıkan ürünler ‘Yerin Güncesi’ adıyla Milli Mücadele Müzesi’nde sergilenmeye başladı. 1 ay boyunca sürecek olan sergide haritalandırma, seramik şekillendirme, video görüntüler ve fotoğraflar yer alıyor. Sergi hakkında bilgi veren Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, “Kayseri Mimarlık Festivali'nde 6 atölye gerçekleştirdik. Duyular ve yer alternatif kent anlatıları atölyesi bunlardan bir tanesiydi. Bugün bu atölyenin ‘Yerin Güncesi’ adında sergisini açıyoruz. 4 farklı fakülteden hocalarımızın yürütücülük yaptığı atölyede 20 katılımcı vardı. Bu süreç yaklaşık 1,5 ay sürdü ama başlangıcı Ekim ayının başındaki Mimarlık Festivaliydi. Katılımcılar kenti baştan deneyimlediler, duydurma haritaları çıkardılar, videolar çektiler, görsel fotoğraflar var, onların kendi çıkardığı haritalar var. Bunların hepsi burada sergilenecek. Meryem Ana Kilisesi ile Tren Garı arasında olan bölgede gerçekleşti yani şehir merkezi dediğimiz alanda insanların gündelik yaşamı dışında bir daha deneyimliler. Durarak oralarda neler hissettiklerini anlayıp bir şekilde görsel alanlara aktardılar. Ben katılımcıların hepsini teşekkür ediyorum. Kayseri Lisesinin 1 katındayız sergimiz bir ay burada sürecek. Bir ay boyunca tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz güzel bir sergi oldu herkesin eline sağlık” şeklinde konuştu.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarım Bölümü Arş. Gör. Dr. Mehtap Morkoç ise, “Bu serginin projesi aslında Ekim ayında başladı. Kayseri Mimarlar Odasının düzenlediği Mimfest'in atölye davetine başvurmuştuk. Seçildikten sonra 20 katılımcımızla sürece başladık. Benle beraber 3 tane arkadaşım yürütücü olarak katıldı. Atölyemiz yaklaşık 2 ay sürdü. Bu sergide haritalandırma, seramik şekillendirme, video art üzerine yani video diyeceğimiz görüntüler ve fotoğraflar göreceksiniz. Sergimiz yaklaşık bir ay sürecek. Milli Mücadele Müzesinde sergileniyor” ifadelerini kullandı.
ERÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Arş. Gör Semra Civelek’de “Kent deneyimlerinin farklı disiplinlerde nasıl aktarılabileceği üzerine düşündük. Kenti yürüyerek duyularla ve bedenle kent mekanı deneyimleme ve ilgili rotalar üzerinde her bir katılımcının kişisel deneyimlerine odaklandığı üç ayrı disiplinle bunu aktarmaya çalıştığı bir atölyeydi. Her bir katılımcı kendi özel rotasını oluşturdu, videolar çekti ve sonra bunu kendisi kurguladı. Sonra yine her bir katılımcı ilgili özel rotasını yürüdü ve yürürken notlarla kişisel bir günce çıkardı. Kişisel bir duygu haritası çıkardı. Her bir katılımcına çıkardığı kişisel haritasını biz kolektif bir hale getirdik kesişen ve ayrışan bir kollektif duygu haritası ortaya çıkardık” diye konuştu.
Henüz Yorum yok