Milletvekili Cıngı, “Bu dönem, turizm açısından Kültepe-Kaniş çalışmaları yapacağız”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’nin turizm açısından zenginliklerinden bahsetti. Cıngı bu dönemde Kültepe-Kaniş bölgesi hakkında çalışmalar yürütüleceğini söyleyerek, Önümüzdeki dönem en önemli mesele Kültepe Kaniş olacak, Kültepe Kaniş’i kimse bilmiyor. 24 bin tane tabletimiz var kimisi zarflı, kimisi zarfsız ama depolarda bekliyoruz. Bizim orayı çok iyi bir şekilde parlatmamız gerekiyor” dedi.

KAYSERİ (1HA)- AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’nin turizm açısından zenginliklerinden bahsetti. Cıngı bu dönemde Kültepe-Kaniş bölgesi hakkında çalışmalar yürütüleceğini söyleyerek, Önümüzdeki dönem en önemli mesele Kültepe Kaniş olacak, Kültepe Kaniş’i kimse bilmiyor. 24 bin tane tabletimiz var kimisi zarflı, kimisi zarfsız ama depolarda bekliyoruz. Bizim orayı çok iyi bir şekilde parlatmamız gerekiyor” dedi.
 
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına katılarak Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Milletvekili Cıngı, turizmin Kayseri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Cıngı, Kültür Yolu’nun da Kayseri’ye iyi bir kazanç olduğunu söyleyerek, “Geçen sene kültür yolunu söylediğimiz de bu sene Nevşehir’de yapıyoruz ona seneye bakabileceklerini söylediler. Daha sonra biz bütün milletvekilleriyle beraber bakanımızı ziyaret ettik. Mayıs gibi bakan beye ısrar ettik. Güzel bir çalışmayla Kayseri’ye festivali kazandırdık. Ama festival bittikten sonra her şey bitti. Devamını getirmek önemli, bu da şehrin dinamikleriyle olabilecek bir durumdur, benim söylemek istediğim pazarlamayla alakalı. Biz Erciyes A.Ş.’yi kurduk. Tüm dünyaya pazarlama yapmaya başladık. Baktım böyle olmuyor. Biz bir pazara odaklanalım ve bütün varlığımızla destekleyelim dedim. Çünkü Erciyes alt yapı konaklama, sosyal alan çok fazla turisti kaldıracak boyutta değil. Kayseri’de bütün turizm eserlerini ortaya çıkarıp bunu dünyaya tanıtmamızı beklersek olmaz. Bizim gelen insanı 1 hafta oyalayacak keyif verecek envanterimiz var. Ama bizim şu anda yapmamız gereken stratejik şekilde Kayseri'nin turizm eserlerini tanıtmamız gerekiyor. Önümüzdeki dönem en önemli mesele Kültepe Kaniş olacak, Kültepe Kaniş’i kimse bilmiyor. 24 bin tane tabletimiz var kimisi zarflı, kimisi zarfsız ama depolarda bekliyoruz. Bizim orayı çok iyi bir şekilde parlatmamız gerekiyor. O tabletlerin hepsi çok değerli bin bir tane hikayesi var. Orada üç bin, beş bin yıllık taşlar var gidip görebiliyorsunuz ve bu çok büyük bir nimet. Şu anda da bir tablet müzesi kuruluyor, yapılma aşamasında ve müthiş bir alan oluyor. Yanında Kültepe Kaniş'e belediyemizin iş birliğiyle Asur Mahallesi kuruluyor. Şimdi Kültepe Kaniş'e gitseniz baksanız çok güzel deyip geçeceksiniz. Ama şimdi orayı simüle eden çok güzel bir mahalle kuruluyor. O mahalle hizmete geçtiği zaman rahatlıkla turiste gösterebileceğimiz altyapımız olacak. Aynı şekilde Soğanlı’da ilerleyen çok güzel bir süreç var. Turizm sektörü de Kayseri’de büyüyor. Turizm gelen insanın cebinden parasını alma zanaatıdır. Harcama yaptıracaksın ki esnafımız kazanacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler