Milletvekili Cahid Cıngı, 'Vize hususunda yaşanan sorunlar bardağı taşırdı'

Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu’nda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, vize alımı hususunda iş dünyasının çok büyük sıkıntılar çektiğini belirterek “Türk ticaret erbabının, üreticilerimizin, yazar çizer takımının ve turistlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey, vize rahatlığı sağlanarak Avrupa’ya seyahat etmesidir” dedi ve AB Delegasyonu Başkanı Meyer Landrut’a vize alımında şartların kolaylaştırılması adına çalışma yapılmasını talep etti.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut’la Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’ın katılımıyla Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu gerçekleştirildi. Foruma; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Millletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, siyasi partilerin il başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş insanları katıldı. Forumda açılış konuşmaları sonrası KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un moderatörlüğünde; Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehmet Kemal Bozay, Nikolaus Meyer Landrut ve Murat Cahid Cıngı tarafından konuşmalar yapıldı.
Hem iş dünyasında hem de turizm açısında vize alımı hususunda çok büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Milletvekili Cahid Cıngı, “Vize hususunda yaşanan sorunlar çoktan bardağı taşırdı, koşullar ve zorluklar Avrupa’dan soğutur hale geldi. Parlamentoda, sivil toplum kuruluşlarında bu konuyu defalarca dile getirdik ancak hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Zorluklar, sıkıntılar ve haksızlıklar bütün şiddetiyle devam ediyor. Türk ticaret erbabının, üreticilerimizin, yazar çizer takımının ve turistlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey, vize rahatlığı sağlanarak Avrupa’ya seyahat etmesidir” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler