Milletvekili Böhürler, “Cumhurbaşkanımız güçlü bir lider ve yüzde 51 oyu alan bir lider”

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, “Türkiye yüzyılı vizyonunda Türkiye’nin geleceğine bakmak lazım. Her zaman güçlü liderler; örneğin cumhurbaşkanımız bu noktada güçlü bir lider ve yüzde 51 oyu alan bir lider ama Türkiye’ye baktığımızda, Türkiye siyasetinde öyle güçlü liderlerin çok az olduğunu görüyoruz, yıllara ve oranlara baktığımızda” dedi.

KAYSERİ (1HA) – AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, “Türkiye yüzyılı vizyonunda Türkiye’nin geleceğine bakmak lazım. Her zaman güçlü liderler; örneğin cumhurbaşkanımız bu noktada güçlü bir lider ve yüzde 51 oyu alan bir lider ama Türkiye’ye baktığımızda, Türkiye siyasetinde öyle güçlü liderlerin çok az olduğunu görüyoruz, yıllara ve oranlara baktığımızda” dedi. 

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayını ‘Yol Açık’ programında Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Milletvekili Böhürler, “Türkiye yüzyılı vizyonunda Türkiye’nin geleceğine bakmak lazım. Her zaman güçlü liderler; örneğin cumhurbaşkanımız bu noktada güçlü bir lider ve yüzde 51 oyu alan bir lider ama Türkiye’ye baktığımızda, Türkiye siyasetinde öyle güçlü liderlerin çok az olduğunu görüyoruz, yıllara ve oranlara baktığımızda. Liderler bu oranı alamadığında bir siyasi kriz, küçük koalisyonlar olabilir. Yüzde 51’in aslında bir tarafı pozitif bir sürü küçük koalisyon ortağınız var. Minik minik gruplar, siyasi olmayan, politize olmamış gruplarla dahi ittifak yapmak zorundasınız o yüzde 51 oranını almak için. Bu da kolay yürütülebilen bir siyaset değil biz güçlü bir parti olduğumuz için bu konuda avantajımız var ama Türk siyasetinde güçlü partilerle örülü bir siyasi vizyon, hareket, taban yok. Çağ da biraz insanları küçük küçük parçalanmaya itiyor. Daha küçük meseleler siyasetin gündemine geliyor, bu fikir ayrılıkları daha da ayrışıyor. Ben bu geleceğin dünyasında, kavramları, siyaset anlayışı içinde bunun Türkiye için oluşturacağı sorunları düşünerek cumhurbaşkanımız böyle bir çıkışta bulundu. Siyaseti yönetenler, oluşturanlar hepimiz en doğrusu neyse o konuda bir karar vermeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

‘DAHA DEMOKRATİK BİR ANAYASANIN YAPILMASI İÇİN GÜÇLÜ BİR DÖNEMDE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ’

Milletvekili Böhürler, anayasada değişiklikler olmasına ilişkin, “1982 anayasasında değişmesi gereken şeyler var. Sil baştan olması Türkiye için çok zor, iktidarın söyleminde de anayasanın birçok maddesini değiştirdik bu süreç içerisinde, yeni çıkan kanun maddeleriyle yenilendi çağın ihtiyaçlarına göre, bu değişim temeli değiştirmek değil çağın ihtiyaçlarına göre kanunlar da revize edilmeli. Sil baştan değil ancak daha demokratik bakış ve ilkeyi merkeze koymuş bir anayasa olabilir. AK Parti kuruluşundan itibaren sivil anayasa gündemdedir çünkü 1982 anayasası bir darbe anayasasıdır, 12 Eylül sonrasında oluşmuştur ve bazı ilkeleri de değişmesi gerekir. Daha demokratik bir anayasanın yapılması için en elverişli ve güçlü dönem olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler