Mesleği Bilen Yok

Kayseri'de terzi Mehmet Emin Arslan (65), 53 yıldır kıyafet imalatı ve tamiri yapıyor. Arslan, "Bu bitmez bir meslek, ama ölmek üzere. Bu mesleği bilen yok" dedi.

Kayseri'de terzi Mehmet Emin Arslan (65), 53 yıldır kıyafet imalatı ve tamiri yapıyor. Arslan, "Bu bitmez bir meslek, ama ölmek üzere. Bu mesleği bilen yok" dedi.
65 yaşındaki Mehmet Emin Arslan, çıraklığından bugüne tam 53 yıldır terzilik yapıyor. Kapalı Çarşı'da oğluyla bir terzi dükkanı işleten Arslan, mesleğiyle ilgili "Bu bitmez bir meslek, ama ölmek üzere. Bu mesleği bilen yok. Genç nesillerden bu işi bilen yok. Gençler çıraklığa verilmiyor, verilenler de durmuyor. 10 kişi yetiştirdik. Bazıları fabrikalarda, bazıları da başka iş yapıyor. Ben sürekli eleman yetiştiren bir insanım. Bir mesleğin devamı eleman yetiştirmeye bağlı. Herhangi bir meslekte sadece meslek öğrenilmez, ahlak öğrenilir. Önce ustanın ahlakını öğreneceksin. Anası babasıyla konuşamadığını ustasıyla konuşabilir. Anası babasının göremediğini ustası görür" diye konuştu.
"BİN TL'DEN AŞAĞI KIYAFET DİKİMİ YOK"
 
Arslan, özel kıyafet dikiminin maliyetinin katlandığına dikkat çekerek "İmalat bitmeye yakın. Ben esasen imalatçıyım. Takım elbise, pantolon, pardesü, makinenin diktiği her şeyi dikerim. Bana yaptırmaya geliyorlar ama yapmıyorum. Çünkü kurtarmıyor. Bin TL'den aşağı kıyafet dikimi yok. Bin TL'yi bir adam nasıl versin yahu? Biz de bundan olumsuz etkilenerek birkaç senedir tamir işine girdik. Kilosu fazla, boyu çok uzun olan vatandaşlar mecbur diktirmek zorunda kalıyor. O da biraz külfetli oluyor, hele böyle sıkıntılı bir dönemde" diye devam etti.
Gençlere çağrıda bulunan Arslan, "Okuyamayan gençler mutlaka bir meslek sahibi olsun. Sanat ölmez ve bitmez. Sanatkar belki maddi olarak ilerlemeyebilir, sekte vurabilirler, yalpalayabilirler ama asla yıkılmaz. Kazancımızın helal olması çok önemli" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler : ,,,

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler