Mesci Babanın Acı Günü

3 Ay önce evladını 3 gün öncede muhterem zevcelerini kaybetti.

Kayserimizin manevi şahsiyetlerinden olan ve herkesçe Mesci Hacı Baba olarak bilinen H. Hasan ÖZAŞIR’ın  9 Nisan 2020 Perşembe günü zevcesi hakka yürüdü.

Kayseri’de yaşayan ve hayatını ayakkabı tamiri ve Mes dikerek geçiren Mesci Hacı Baba, Adanalı Hacı Mahmud Sami Ramazanoğlu hazretlerinin meslerini diktiği için bu isimle anılmıştır. İnsanlarla bir araya geldiğinde, onları hayra teşvik etmek  için yaptığı nasihatler, insanlarda derin bir iz bırakan mesci Hacı Baba, eskimeyen , tarihi  mahalle camii ve mescitlere yaptığı hizmetlerle bilinir.

Danacılar mahallesinde bulunan Keklikoğlu camiine verdiği hizmetler , caminin ihtiyaçların karşılanmasında verdiği emekler asla unutulamaz.  Hac ve Birçok kez de umre ziyareti yapan Mesci Hacı Baba ilimize gelen bir çok devlet adamının da dua aldığı kişilerden birisidir. Kendisini ziyarete gelenlere şu günlerde özellikle “ evlatlarınıza sahip çıkın, onları kaybetmeyin” uyarılarını üstüne basarak ifade etmektedir.

90 yaşının üzerinde olmasına rağmen insanlara sohbet etmekten geri kalmayan Mesci Hacı Baba kendi arsasını camii yapılmak üzere bağışlamış, hayır öncülerinden olmaya devam etmiştir. Yakın zamanda evladını ve zevcesini kaybeden Mesci Hacıbabamıza Allah’tan cc sabır, vefat edenlere de rabbimizden rahmet diliyoruz.

Diğer Haberler

4 Yorum

Fikri Altuntaş

Fikri Altuntaş

12 Nisan 2020
Allah rahmet eylesin mesci babamızada rabbim uzun omur versin

İSMET

İSMET

15 Nisan 2020
Teyzemize Rabbim rahmet eylesin. Mesci Babamıza da Rabbim hayırlı ömürler versin

Esder

Esder

13 Ağustos 2021
Mesci baba komsumuzdur , bugun vefat etti Rabbim rahmet eylesin :(

Malik Nuroglu

Malik Nuroglu

14 Ağustos 2021
Rabbim Rahmetiyle karsilasin. Resulallah s.a.v efendimize komsu eylesin

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler