Memduh Başkana Eski Dost & Yeni Danışman

Av. Fevzi Konaç, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a danışman olarak görevlendirildi.

BÜYÜKŞEHİR'DE ANLAMLI GÖREV.

Şehrimizin tanınmış avukatlarından, ömrünü vatan sevdalısı şuurlu bir neslin yetişmesine adamış, uzun yıllar birçok STK, Vakıf ve Dernekte başkan ve kurucu olarak gençlik ve aile çalışmaları yapan, birçok insani yardım organizasyonuna öncülük eden, yaptığı tarih ve şuur sohbetleri ile milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin yetişmesine katkı sağlayan Av. Fevzi Konaç, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a danışman olarak görevlendirildi.

Serbest avukatlık mesleğiyle birlikte genç yaşlarda hizmet etmeye başladığı Milli Gençlik Vakfı çalışmalarından sonra Refah Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Fazilet Partisi Melikgazi İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanlığı görevlerinden sonra aktif siyaseti bırakan Konaç, atandığı kayyım heyeti nedeniyle Kayseri Pancar Koop, Kayseri Şeker Fabrikası ve iştiraklerinde, kuruma ait futbol ve basketbol takımlarında başkan ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu.

Kayseri Barosunda 2008/2010 döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Konaç, daha sonra 2012/2016 yılları arasında iki kez Kayseri Baro Başkanlığına seçildi. Kayseri Baro Başkanlığı döneminde, Barolar Birliğinde düzenlenen alternatif Yargı Yılı açılışında şehitlerimizin olduğu bir dönemde düzenlenen törende yaşanan müzikli oyunlara karşı, o dönemki birlik yönetimine bu tablonun avukatlara yakışmadığı ve ülke gündeminden kopuk bir avukatlık görüntüsünü içine sindiremediğini belirten bir konuşma yapan Konaç, tüm Türkiye’nin gönlünde unutulmayan bir konuşmaya imza atmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığında sosyal ve kültürel faaliyetlere tecrübesi ile katkıda bulunacağı düşünülen Konaç, Başkan Memduh Büyükkılıç’la 30 yıllık bir abi kardeşlik hukukuna sahip, Türkiye’nin zor yıllarında kendisiyle kader birliği yapmış, 28 Şubat rüzgarını birlikte göğüslemiş, ilimizdeki tüm STK’ların faaliyetlerinde hiçbir ayrım yapmadan yer alan bu nedenle tüm dernek ve gönüllü teşekküllerin üzerinde ittifak edebileceği, naif kişilikli ve adalet duygusuna sahip isabetli bir isim.

AV. FEVZİ KONAÇ KİMDİR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç'ın tensipleriyle danışmanlık görevine getirilen, hayatının büyük bir bölümünü gençlik ve aile çalışmalarına adayan Av.Fevzi Konaç Kimdir?

28 yıldır Kayseri’de Serbest Avukat olarak çalışan Konaç, siyasi partilerde İlçe Başkanlıkları, vakıf ve derneklerde Kurucu ve Başkanlık görevlerinde bulundu. Sivil Toplum Örgütlerinde topluma hizmet etmek için görevler aldı. Şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlıkları ve Başkan Vekillikleri yaptı.

Kamuoyunun yakından takip ettiği birçok davada (Mavi Marmara Davaları ve İsrail Protesto Davaları) davacıların ve yargılananların vekilliklerini yaptı.

Bütün bu faaliyetleri sırasında Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanlığı görevini yaparken, Ekim 2012 yılında Kayseri Baro Başkanlığı görevine seçildi.  Birçok sempozyum-panel-söyleşi programları ile televizyon programlarına katılarak Adalet-Hukuk-Gençlik konularında konferanslar verdi. Kurucu Genel Başkanı olduğu Beytülmakdis Derneği çalışmaları ile yüzlerce lisede, üniversitede, ülkemizin birçok ilinde kamuya açık konferanslar vererek, Anadolu’nun Kudüs’le olan gönül bağını yeniden inşa etmek ve “Kudüs’ü savunmanın Anadolu’yu savunmak” olduğunu anlatarak gençliğe milli bir ruh vermek için çalışmalar yaptı.

STÖ, Vakıf, Dernek ve Üniversitelerde katıldığı konferanslarla vatan sevdalısı bir gençliğin yetişmesi için çalışmalarına devam etmektedir. Yaptığı radyo programları yanında  Kayserianahaber, Kudüsanahaber, Memleket Gazetesi gibi medya kurumlarında güncel, siyasi, tarih alanlarında köşe yazıları ve makaleleri yayınlanmaktadır.

Adalet ve Kalkınma Partisinden 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için Kayseri milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan KONAÇ, halen; Cihannüma Dayanışma ve İş Birliği Derneği Genel Başkan Danışmanlığı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ile Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanlığı’na devam etmekte olup, Eczacı Zehra KONAÇ ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler