Mehmet Fatih Tosun Akparti'den aday adayı oldu.

"28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Aday Adaylığı'na Bismillah...

"28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Aday Adaylığı'na Bismillah..." diyen Mehmet Fatih Tosun şöyle devam etti:
 
     Son 20 yılda hızla gelişen, bölgesinde ve dünyada gücü giderek artan Türkiye’nin, beka mücadelesinde, yeniden dirilişin, öze dönüşün, prangalardan kurtuluşun mimarı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. 
 
       Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu yerli ve milli tavır ile yatırımlar hız kazanmış; sağlıkta, ulaşımda, sanayide, bilim ve teknolojide Ülkemiz daha önce hiç olmadığı bir ilerleme ile atağa geçmiştir.
 
        Ve şimdi; O’nun çizdiği “Türkiye Yüzyılı” vizyonu; Sürdürülebilirliğin, Huzurun, Kalkınmanın, Değerlerin, Gücün, Başarının, Barışın, Bilimin, Haklının, Verimliliğin, İstikrarın, Şefkatin, İletişimin, Dijitalin, Üretimin, İstikbalin ve Gençliğin Yüzyılıdır.
 
        Yeni yüzyılda koyduğu hedeflere ulaşmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda, yanında, emrinde ve hizmetinde olduğumu belirtmenin, Devletimizin beka mücadelesinde milli bir davada aynı safta olduğumuzu aşikâr etmenin sorumluluğunun da bilincindeyim.
 
        Bu sebeplerle; Rabbimin rızası, Devletimizin bekası için, Genel Başkanımızın emrinde, bu kutlu davayı Yüce Meclisimiz’de temsil edebilmek arzusuyla Adalet ve Kalkınma Partisinden (Ak Parti’den) aday adayı oldum. 
               Kayserimize ve ülkemize hizmet adına “Ben de varım!” diyor, dost, akraba, arkadaş ve hemşehrilerimden dua ve destek bekliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
                                                 
                                                                                     Mehmet Fatih Tosun Kimdir ?

 15 Ağustos 1979’da Hatay/Kırıkhan’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Isparta, Gaziantep, Hatay ve Kayseri’de çeşitli okullarda tamamladı.

         1995 yılında, Öğretmen olan babasının tayini ile birlikte Kayseri’de yaşamaya başladı. Lisans eğitimi için yeniden Hatay’a dönen ve henüz Üniversite 1. Sınıfta iken aynı zamanda Sağlık Memuru olarak memuriyete başlayan Tosun, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisansını tamamladı.

Sağlık Bakanlığında Sağlık Memuru olarak başladığı memuriyetine 2008 yılından itibaren Makine Mühendisi olarak devam etti.

Kilis, Hatay ve Burdur illerinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2009 yılında Kayseri’ye dönerek İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başladı. Burada çeşitli kademelerde görevler üstlendikten sonra 04 Ekim 2019 tarihinde ayrılarak Kayseri Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı olarak atandı.

16 Mart 2023 tarihinde; 28. Dönem Milletvekili Genel seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (Ak Parti) Aday Adaylığı başvurusu için memuriyetten çekilme talebinde bulundu.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği başta olmak üzere Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığını ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der), Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Dayanışma Derneği gibi toplum yararına çalışmalar yürüten bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer alan Tosun, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler