Mazlumder’den Gazze Soykırımı ve Kudüs Programı

MAZLUMDER Kayseri Şubesi 10 Aralık İnsan Hakları Haftası sebebiyle Gazze soykırımı ve Kudüs davasını gündeme alan program düzenledi.

MAZLUMDER’DEN GAZZE SOYKIRIMI VE KUDÜS PROGRAMI
 
MAZLUMDER Kayseri Şubesi 10 Aralık İnsan Hakları Haftası sebebiyle Gazze soykırımı ve Kudüs davasını gündeme alan program düzenledi.
 
3 Aralık Pazar günü Sinan Kafede düzenlenen kahvaltılı programa yüzlerce MAZLUMDER üye ve gönüllü su katıldı. Programın sabah bölümünde Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Bolat öğleden sonraki bölümünde ise Cihannüma Platformu istişare kurulu üyesi ve Kayseri il temsilcisi Avukat Fevzi Konaç katılımcılara hitap etti.
 
Prof. Dr. Gökhan Bolat İsrail'in kurulduğu yıldan bu yana Filistin'de işgal ve soykırım uyguladığını bu işgal ve soykırımın insanlık suçu olduğunu, kendilerine vaat edilmiş topraklar olarak inandıkları Arzı Mevud hedefine ulaşmak için bunu yaptıklarını bu amaçlarından da asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. Bugünkü Ortadoğu’da bilhassa Arap Birliğine üye ülkelerin liderlerinin Batı dünyasının emri ile hareket ettikleri için İsrail'e karşı çıkamadıklarını dile getirdi.
 
Bolat, Hamas'ın vatanlarını işgalcilerden kurtarmak, kendi ülkelerinde özgürce yaşamak için mücadele eden bir direniş ordusu olduğunu bildirdi. Hamas’ın yaptığı mücadele ile hakkın, hukukun ve özgürlüğün ne olduğunu dünyaya tanıttığını da bildiren Bolat, bu sebeple insanlığın Hamas’a saygı borcu olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin devleti ve toplumu ile Gazze ve Filistin'e desteğinin önemli olduğunu bildiren Bolat, İslam dünyasının halklarının İsrail’e sessiz kalan yöneticileri harekete geçirmek için çaba göstermeleri gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. Gökhan Bolat'ın hitabeti katılımcılar tarafından dikkatle izlendi, büyük beğeni topladı.
 
Sabah saat 10.00’da başlayıp saat 16.00'a kadar misafirlerin katılıp ağırlandığı MAZLUMDER’in insan hakları haftası etkinliğinin öğleden sonraki bölümünde saat 13.30'da Cihannüma Platformu istişare kurulu üyesi ve il temsilcisi Avukat Fevzi Konaç katılımcılara hitap etti.
 
Konaç, Kudüs ve Mescid-i Aksanın ilahi dinlerdeki yeri, Müslümanların ilk kıblesi olması, Hz. Ömer'in Kudüs'ü kan dökmeden fethi, Kudüs'te Haçlı hakimiyeti, Selahattin Eyyubi'nin Kudüs'ü Haçlılardan geri alması ve 1918'e kadar Osmanlı dönemi dahil Kudüs'ün Müslümanlar döneminde esenlik ve barış yurdu olması konusunda detaylı ve doyurucu izahatlarda bulundu.
 
Kudüs davasını yeni nesillere aktarmak için özellikle okul öncesi ve İlkokullarda anlamlı çalışmalar yapmanın gerekli olduğunu dile getiren Konaç, gençlerle il il, ilçe ilçe yapılan konferanslarda bir araya gelerek Kudüs ve Filistin davasını, Filistin'in özgürlüğünü dile getirmeye devam ettiklerini dile getirerek davet için MAZLUMDER’e ve dinleyicilere teşekkür etti.
 
MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, insan hakları haftası sebebiyle anlamlı bir program yapmaya çalıştıklarını, programa hitapları ile anlam katan Prof. Dr. Gökhan Bolat ve Avukat Fevzi Konaç'a çok teşekkür ettiğini bildirdi. Taş, ayrıca programa emekleri ile katkı sunan hanımlara, kız ve erkeklerden oluşan gençlere, MAZLUMDER’in üye ve gönüllülerine de teşekkürlerini bildirdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler