Maskesiz Vatandaşlar Toplu Taşıma Araçlarına Alınmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu olacağını açıklamasının ardından Kayseri’de gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni önlemleri açıklamasının ardından bazı illerden dikkat çeken toplu taşıma araçlarında bedava maske dağıtılacağı açıklaması gelmişti. Açıklama yapan belediyeler bu sabah itibari ile toplu taşıma araçlarında ücretsiz maske dağıtırken, Kayseri’de işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar toplu taşıma duraklarında kötü bir sürprizle karşılaştı. Yeni uygulamayı sabahın erken saatlerinde durakta öğrenen ve işe yetişmek için maske telaşına düştüler.

Sabah yaşanan maske kargaşası yüzünden işine geç kalan birçok vatandaş, sosyal medyada üzerinden belediyeyi topa tuttular. Böylesi bir dönemde kendilerinin fırsatçılara mahkum edildiği için kızgın olan vatandaşlar, birçok şehirde otobüs ve tramvaylarda bedava maske dağıtımı yapılırken Kayseri’de herhangi bir çalışma yapılmamasını ağır şekilde eleştirdiler.

Gelen tepkilerin ardından, öğle saatlerinde sosyal medya üzerinden maske dağıtımı ile ilgili paylaşımda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; toplu ulaşım durakları, meydan ve pazaryerlerinde 30 bin maske dağıttıklarını belirterek, her gün KAYMEK’in tarafından üretilen 7 bin maskeyi dağıtacaklarını bildirdi.

Başkan Büyükkılıç’ın paylaşımında kullandığı fotoğraflarda ki bir ayrıntı ise bazı vatandaşların yeniden tepki göstermesine neden oldu. Fotoğraflarda, maskelerin sadece Cumhuriyet Meydanı Tramvay Durağında dağıtıldığını görenler vatandaşlar, uygulamanın göstermelik yapıldığı iddialarında bulunarak yaşanan mağduriyetin gerçekten giderilmesi için maskelerin otobüs ve tramvayların içinde dağıtılması gerektiği yönünde yorumlarda bulundular.

Diğer Haberler

1 Yorum

Hilmi kıraç

Hilmi kıraç

04 Nisan 2020
Arkadaşlar ben meydanda raydan indim zabıtalar anında maskeyi verdiler.Herkese veriyorlar yani...

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler