KOSGEB Girişimcilik Destekleri Arttı: Son Başvuru Tarihi 28 Haziran

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi ve Başkanlığı (KOSGEB) güncellenen ‘Girişimci Destek Programı’ ile girişimcilere finansal desteğini artırdı. İş kurma desteği olarak 1 yaşından genç işletmelere 10 bin lira geri ödemesiz destek, iş geliştirme desteği olarak ise 3 yaşından genç işletmelere 1,5 milyon faizsiz geri ödemeli destek sağlanacağını söyleyen KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler, “Başvuracak kişilerin önceden girişimcilik desteğinden yararlanmamış şartı ile müdürlüğümüze iş kurma ve iş geliştirme desteği için müracaat edebilirler. İş geliştirme desteğinde önemli olan nokta 1,5 milyona kadar desteğimizi çıkarttık. Tamamen sıfır faizli ve geri ödemeli şekilde. İlk 42 ay geri ödemesiz. İş geliştirme desteğinde 3 yaşında genç olan işletmeleri mutlaka girişimci desteğine müracaat etmeleri için bekliyoruz. Bu dönem içinde son başvuru süresi 28 Haziran” dedi. 
 
Girişimciler için iş kurarken de geliştirirken de KOSGEB 28 Haziran’a kadar müracaat yapanlara finansal destek sağlayacak. ‘Girişimci Destek Programı’nın detaylarını anlatan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi ve Başkanlığı (KOSGEB) Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler, “Biz KOSGEB olarak desteklerimizi güncelliyoruz. Burada ana felsefemiz daha yalın, daha sade ve anlaşılır bir format oluşturmak. Bu kapsamda işletmelerin bilgi alırken, proje hazırlarken daha rahat edeceğini ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak ilk başlangıcı ‘Girişimci Destek Programı’ ile yaptık. ‘Girişimci Destek Programı’ güncellendi. Biz bugüne kadar yeni kurulacak olan işletmeleri kurulduktan sonra başvurmaları şeklinde destekledik. Yakın zamanda güncellenen programımızda iki farklı alt başlığımız var. Bunlar; İş kurma ve iş geliştirme desteği. İş kurma desteğine; 1 yaşından genç olan işletmeler müracaat edebilirler. Tabi buradaki ana şart girişimcilik desteğinden daha önce yararlanmamış olmaları. İster hizmet sektörü olsun ister imalat sektörü olsun KOSGEB’in hedef kitlesinde olan ve 1 yaşın altında olan işletmeleri biz mutlaka iş kurma desteğine müracaat etmeleri için KOSGEB’e davet ediyoruz. Ayrıca bütün süreçlerimiz online olarak gerçekleşiyor. Bilgi almak için müdürlüğümüze gelebilirler, web sayfamızdan da takip edebilirler ama başvuru süreçlerimiz online” ifadelerini kullandı. 
 
 ‘HEM DESTEK RAKAMLARIMIZI ARTIRDIK HEM DE BAŞVURU KOŞULLARINI BİRAZ DAHA ESNETTİK’
 
3 yaşından genç olan işletmelerin 1,5 milyon faizsiz geri ödemeli olarak destek sağladıklarını dile getiren KOSGEB Kayseri İl Müdürü Özbekler, “Asıl önemli olan bizim iş geliştirme desteğimiz. 3 yaşından genç olan işletmeler imalat sektöründe faaliyet göstermek şartı ile aynı zamanda bilgisayar programlama ve Ar-Ge faaliyetleri gibi bir takım teknolojik süreçlerle de iştigal edebilirler. Bu işletmelerde önceden girişimcilik desteğinden yararlanmamış şartı ile müdürlüğümüze iş geliştirme desteği için müracaat edebilirler. Burada önemli olan nokta 1,5 milyona kadar desteğimizi çıkarttık. Tamamen sıfır faizli ve geri ödemeli şekilde. İlk 42 ay geri ödemesiz. Bu dönem içinde son başvuru süresi 28 Haziran.3 yaşında genç olan işletmeleri mutlaka girişimci desteğine müracaat etmeleri için bekliyoruz. Buradaki en önemli kriter işletmenin, girişimcinin girişimcilik eğitimini almış olması ama formatı biraz daha işletmelerin lehine olacak şekilde çevirdik. İşletme girişimcilik eğitimi almamış olsa bile eğitimleri KOSGEB’in web sayfasından tamamlayarak müracaat edebilir. Girişimcinin yüzde 50 hissesinin olması, kurucu ortaklık payı olması, münferit imza yetkisinin olması gereken kriterler var. Biz hem destek rakamlarımızı artırdık hem de başvuru koşullarını biraz daha esnettik. 3 yaşını geçmemiş işletmeler bu desteğe müracaat edebilecekler” şeklinde konuştu. 
 
Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine ek 10 bin lira, iş geliştirme desteğinde ise ek ilave olarak 150 bin lira destek artışının olduğunu söyleyen KOSGEB Kayseri İl Müdürü Özbekler, “Kadınlara, genç girişimcilere, engelli ve şehit yakınlarına, gazilere daima pozitif ayrımcılığımız var. İlave olarak 10 bin lira iş kurma desteği sağlarken iş geliştirme desteğinde ise 150 bin lira kadar ek desteği artırarak 1 milyon 650 liraya kadar destek artırılmış oluyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler