Konaç"Türkiye 82 Darbe Anayasasının ağırlığını üzerinden atmalıdır"

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yeni bir anayasa” sözleri toplumda heyecan uyandırdı. Konuya ilişkin  Akit'e açıklama yapan Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı  Avukat Fevzi Konaç," Cumhurbaşkanımızın sözleri tarihi bir fırsattır" dedi.
 
 Konaç; “1924, 1961 ve 1982 anayasalarında, içinden geçilen süreçlerin baskısı anayasalarda hep hissedilir. İlginçtir yeni anayasa yapma vaatleri ve tartışmaları da Türk siyasi hayatında tartışma konularının başında gelen konudur. Seçimlerle oluşan millet iradesi yetkisinin kullanımı noktasında her iktidarın en önemli hayallerinden ve vaatlerinden bir tanesi özgürlüklerin, düşüncenin, insan haklarının önünü açan yeni bir anayasa yapma vaadidir” dedi. 
 
5 DARBECİNİN ÜRÜNÜ OLAN DEĞİŞTİRİLEMEZ MADDELERİN TARTIŞMAYA AÇILMASI DOĞRU OLACAKTIR
 
Konunun mutlaka tartışılması gerektiğini belirten Avukat Konaç; “Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa yapma noktasındaki sözlerini tarihi bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Millet iradesinin de taleplerini yerine getirmek anlamında elbette anayasadaki bir kısım kırmızı çizgilerimizin korunması göz önüne alınarak, 82 darbesinin ve 5 darbeci generalin ürünü olan değiştirilemez maddeleri konusunun bile tartışmaya açılmasının doğru olacağı kanaatindeyim. Türkiye'ye dar gelen tanımlamaların kaldırılması, ülkemizin önünü tıkayan konuların tartışılması, 1924 ve 1961 anayasalarında ki şekliyle devletin idare şekli Cumhuriyet, Bayrak, İstiklal Marşı vs. dışındaki diğer konuların millet iradesine uygun hale getirilmesi anlamında, yeni bir anayasa yapılmasının tam da zamanı olduğuna inanıyorum. 
 
Türkiye 82 darbe anayasasının ağırlığını artık üzerinden tamamıyla atmalıdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler