Kendisini Kızına Adadı

Ayağından engelli olan ve 1’i down sendromlu 3 kız annesi Ayşe Gökçek’in yaşam mücadelesi, herkes tarafından takdirle karşılanıyor.

KAYSERİ (1HA - ÖZEL HABER) – Ayağından engelli olan ve 1’i down sendromlu 3 kız annesi Ayşe Gökçek’in yaşam mücadelesi, herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Eşinden boşanmasına rağmen Gökçek, kendisini adadığı kızı Zekiye Bölükbaşı’nın yüzmede Türkiye derecesi almasını sağlamış. Çalışım emekli olan Gökçek, mutsuz kadınların da aynı şekilde kendisi gibi ayakta kalabileceğini söyledi. 
 
Yüzmede Türkiye ikinciliği olan Down sendromlu Zekiye Bölükbaşı'nın annesi olan Ayşe Gökçek’in (62) fedakarlığı herkes tarafından örnek gösterilecek türden. Eşinden 7 yıl önce ayrılan ve kızını tek başına büyüten Gökçek, down sendromlu çocuğunu topluma kazandırmak için çıktığı yolda ona Türkiye dereceleri kazandırdı. Zekiye’nin Nisan ayındaki yüzme yarışlarında birinci olacağına inandığını ifade eden fedakar anne Gökçek, kızına hem anne hem baba olduğunu dile getirdi. Yaşadıklarını ve kızının nasıl başarılı olduğunu anlatan Gökçek, “Eşimden 7 yıl önce ayrıldık. 3 kızım var ve kızlarım benim destekçim. Down sendromlu kızım Zekiye'yi topluma kazandırmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Aslında Zekiye'yi sosyalleştirmek için yola çıktım ama sosyalleşen ben oldum. Zekiye ile beraber aynı ortamlara girdikçe o insanların bizim bir ailemiz olduğunu ve böyle yaşamın daha güzel olduğunu birbirimize destek verdiğimiz sürece hayatın daha güzel olduğunu gördüm" dedi.
 
"KENDİMİ KIZIMA ADADIM"
Anne Gökçek, kızının down sendromlu olduğunu öğrendiğinde bu durumu hemen kabullendiğini belirterek, kendisini kızına adadığını dile getirdi.  Teşhis sürecini de anlatan Gökçek, "Zekiye bebekti ve hastaneye götürmüştük. Doktor görür görmez 'Bu bebek down sendromlu'  demişti. Bana hastalığın bütün olumsuz yanlarını söylediler. Bir doktor sadece, 'Bebeğini kabullen, sev ve eğit' dedi. Ben de o doktorun tavsiyesi üzerine işimi bıraktım. Zekiye'yi kendim yetiştirmek istedim. Hastaneden sonra eve getirdim ve masaya yatırdım. Televizyonu açtım baktım kulağı duyuyor. Önünden gittim geldim baktım ki gözü görüyor. Bunlara şükrettim. Kızıma kendimi adadım. 8 yıldır yüzme branşıyla ilgileniyoruz. Akşamları takı tasarım kursuna gidiyoruz. Boş durmuyoruz kesinlikle. Bu bireyler engelli değiller. Çok özeller ve Allah'ın armağanı onlar" diye konuştu. 
 
"EŞİMİN BENİM HAYATIMDAN GİTMESİ BİR EKSİKLİK DEĞİL" 
 
Eşinden boşanmasının hayatında bir eksiklik oluşturmadığını da belirten Gökçek, mutsuz kadınlara da mutsuz evliliklerini devam ettirmemeleri tavsiyesinde bulundu. Gökçek, "Yalnız bir kadın olmak zor evet ama eşimin hayatımdan gitmesi bende bir eksiklik olmadı. Tekrar işe girdim ve emekli oldum. Çevremizde o kadar huzursuz kadın var ki maddi yönden desteği olmadığı için mecbur kalıp mutsuz evliliklerine katlananlar var. Boşanan kadınlar, gerçekten ayakta durabiliyor. Ben de ayaklarımdan engelliyim. Bu nedenle kenara çekilip oturmadım. Ben de varım dedim. Ve her işi yaptım" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler