Kayseri’den Doğu Türkistan’daki Olaylara Tepki

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Börü Budun Derneği Kayseri İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda ana teması Doğu Türkistan’daki son olaylar olan “Ata Yurda Vefa” etkinliği gerçekleştirerek, etkinlik sonunda ortak basın açıklaması yaptı.
 
Meydanın Tören Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Börü Budun Derneği Kayseri İl Başkanı Baykal Altay ve pek çok katılımcı yer aldı.
 
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Türk kamuoyuna çağrıda bulunarak, “Bugün bize yakışan Filistin’e, Suriyeli kardeşlerimize nasıl sahip çıkıyorsak; Karabağ’ı nasıl özgürleştirdiysek; Doğu Türkistan ile ilgili de devletimize ve milletimize yakışan ‘Soykırımcı Çin, Doğu Türkistan’dan defol!’ diyebilecek bir duruşu sergilememiz gerekir” diye konuştu.
 
Tümtürk, Türkiye-Çin ilişkileri hakkında görüşlerini “Bugün Çin, Türkiye’ye vermiş olduğu birtakım imtiyazlarla Türkiye’ye bir parmak bal çalarak Doğu Türkistan’daki oldubittilerini Türk dünyasına asla kabul ettiremez” diye paylaştı.
 
Börü Budun Derneği Kayseri İl Başkanı Baykal Altay, Doğu Türkistan’da olan olaylara karşı dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi. Altay, “Hacca gitmek üzere Doğu Türkistan’dan yola çıkıp Osmanlı Devleti’nin savaş halinde olduğunu öğrenince kan kardeşlerimiz savaşırken ‘hac bize haramdır’ diyerek hacca gitmekten vazgeçip cepheye koşan ve tamamı şehit olan Uygur Türklerini neden tanımıyor? O günün inancına göre inşa edilmiş, Müslüman olduktan sonra camiye dönüştürülmüş binlerce yıldır Doğu Türkistan’da varlığını koruyan camiler pavyona dönüştürülüyor. Neden sesiniz çıkmıyor?” diye kamuoyuna soru yöneltti.
 
Organizasyonu yerine getiren Börü Budun Derneği, etkinlik için herhangi bir izin almadıklarını belirtti. Dernek, geçtiğimiz haftalarda “tam kapanma dönemi” kapsamında Kayseri’de yapılan Kudüs eylemleri için de hiçbir izin alınmamasını gerekçe gösterdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler