Kayseri’de sağlık çalışanları Filistin için sessiz yürüyüş düzenledi

Kayseri'de İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam ettirdiği soykırıma karşı hekimler öncülüğünde sağlık çalışanları ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından sessiz yürüyüşler devam ediyor.

KAYSERİ (1HA)- Kayseri'de İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam ettirdiği soykırıma karşı hekimler öncülüğünde sağlık çalışanları ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından sessiz yürüyüşler devam ediyor. Topluluk adına basın açıklaması yapan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Ziya Sezer, ”Gazze de 7 Ekim’den bu yana 15 bini çocuk 46 bin insan katledildi. 80 bini aşkın kişi yaralı ve sakat kaldı. 2 milyon kişi yerinden edildi. Gazze de sağlık hizmeti durdu. 33 hastane, 55 sağlık tesisi saldırılarda kullanılmaz hale geldi. 160 sağlık tesisi, 130 ambulans hedef alınıp yok edildi, 496 sağlık personeli şehit oldu, 310 sağlık personeli tutuklandı" dedi. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam ettirdiği soykırıma karşı hekimler öncülüğünde sağlık çalışanları ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından sessiz yürüyüşler devam ediyor. 29 haftadır her Cumartesi 40’a yakın il merkezinde yapılan yürüyüş bugün de basın açıklamasıyla son buldu.

Bu Hafta topluluk adına basın açıklamasını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Ziya Sezer yaptı. Konuşmalarına Gazze halkını ve sağlık çalışanlarını selamlayarak başlayan Sezer, “İzzetli Gazze halkına selam olsun, Selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin onurlu hekim ve sağlık çalışanlarına selam olsun zulme sessiz kalmayan, gücü yettiğince zalimin karşısına dikilen vicdanlı insanlara. Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüş’ümüzün 29. haftasında bıkmadan, usanmadan Gazze için sesimizi yükseltmeye devam ettiğimizi ve edeceğimizi belirtmek istiyoruz. İşgalci İsrail’in Gazze’de zulüm ve soykırımı devam ediyor. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı binlerce insan şehit edildi, ediliyor. Evler, okullar, hastaneler bombalanıyor; Gazze halkı abluka altında açlığa mahkum ediliyor. Tarihte belki de hiç görülmemiş biçimde: Aylardır güvenli olduğu iddiasıyla insanların yönlendirildiği Refah saldırı altında. İşgalci zalimler çadırlara sığınmış insanların üzerine bomba yağdırıyor. Her dakika önümüze bombalarla parçalanmış, yanmış çocuk cesetlerinin fotoğrafları düşüyor. Gidecek hiçbir yeri olmayan on binlerce mazlumun sesi arşı titretiyor. Gazze de 7 Ekim’den bu yana 15 bini çocuk 46 bin insan katledildi. 80 bini aşkın kişi yaralı ve sakat kaldı. 2 milyon kişi yerinden edildi. Gazze de sağlık hizmeti durdu. 33 hastane, 55 sağlık tesisi saldırılarda kullanılmaz hale geldi.160 sağlık tesisi ,130 ambulans hedef alınıp yok edildi, 496 sağlık personeli şehit oldu, 310 sağlık personeli tutuklandı. Gazze’nin sağlık ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Şu an yetersiz hijyen koşullarından kaynaklı bildirilen bulaşıcı hastalık vaka sayısı 1 milyonun üzerinde. Gazze de tedavi bekleyen 10 bin kanser hastası, ilaç eksikliğinden risk altında olan 350 bin kronik hasta var, Gazze insani ve tıbbi yardım bekliyor. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız, Normalleştirmeyeceğiz, Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler