Kayseri’de bugün yaşanan uçak kazasının aynısı 6 sene önce İzmir’de yaşandı

Bugün Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi’nde düşen ve 2 pilotun şehit olduğu SF-260D tipi eğitim uçağı 6 sene önce de İzmir Çiğli ilçesinde düşmüş yine 2 pilot şehit olmuştu.

Kayseri’de bugün yaşanan uçak kazasının aynısı 6 sene önce İzmir’de yaşandı
 
KAYSERİ(1HA) –Bugün Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi’nde düşen ve 2 pilotun şehit olduğu SF-260D tipi eğitim uçağı 6 sene önce de İzmir Çiğli ilçesinde düşmüş yine 2 pilot şehit olmuştu. 
 
SF-260, İtalyan uçak tasarımcısı Stelio Frati tarafından tasarlandı. 1990 yılında Türk Hava Kuvvetleri 40 uçak siparişi verdi. İlk altısı İtalya'da, geri kalan 34'ü ise Türkiye'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından lisanslı olarak üretildi. Uçakların tamamı eğitim amaçlı kullanılıyor. SF.260D – SF.260M'ye benzer gövde ve aerodinamik iyileştirmelere sahip geliştirilmiş sivil versiyon. SF.260C değiştirildi. 1985'te tanıtıldı.
 
AYNI TİP EĞİTİM UÇAĞI 6 YIL ÖNCE İZMİR’DE DÜŞMÜŞTÜ
 
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde SF-260D tipi eğitim uçağı düştü. Sebebi henüz bilinmeyen kaza kırım sonucu 2 mürettebatı arama çalışmaları başlatılmıştı. Aramalar sonucu 2 mürettebatın şehit düştüğü öğrenildi. İzmir’de de 2018 yılında aynı tip SF-260D model eğitim uçağının düştüğü ve yine 2 şehit verildiği öğrenildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler