Kayseri’de aileler sabah namazında bir araya geldi

Cihannüma Derneği, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ...

Tüm Türkiye'de 81 ilde 110 camide
Cihannüma Derneği teşkilatlarının organizasyonuyla aileler sabah namazında buluştu... 
Kayseri Cihannüma Derneği organizasyonu ile bu programın Kayseri ayağı Hacı Kılıç Camiin de gerçekleşti. Kayseri Şube Başkanı Av.Fevzi Konaç yaptığı açıklamada "Bizim medeniyetimiz Cami merkezli olarak inşa edilmiştir. Pandemi döneminde yapamadığımız Cami buluşmalarımızın özlemi içindeydik. Çocuklarımıza camiyi, maneviyatı ve bu güzel iklimi aşılamak ve anlatmak amacıyla tüm Türkiye'de aynı anda genel merkezimizin talebiyle böyle bir organizasyon yapılıyor. Bu toprakların mayası İslamdır. Ailelerimiz bu güzel ortamda bu maneviyat havasını teneffüs ederek, gelecek nesillere bu güzel mirası aktaracaklar inşallah. Katılarak camilerimizi dolduran ailelerimize ve organizede emeğİ geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
Ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı sabah namazı programında, sabah namazının kılınmasının ardından Kocasinan Müftüsü Halil Uzun tarafından Peygamberimizin hayatından örneklerle yapılan bu çalışmanın ve programın önemi, namaz ve çocukların cami buluşmaları noktasında yapılan etkinliğin değerinden bahsettiği konuşmasının ardından, Cihannüma teşkilatı mensuplarınca her ay düzenli olarak okunan hatimlerin duası yapıldı.
Dedelerle torunların, annelerle babaların ailecek buluştuğu sabah namazı programı cami çıkışında Kocasinan Belediye Başkanlığının ikram etmiş olduğu çorba ve çocuklara dağıtılan futbol topu, bebekler ve değişik hediyelerle beraber hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler