Kayseri Tügva İl Temsilciği Gazze’deki Zulmü Unutmadı

İsrailin Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılında Filistin direnişine destek vermek amacıyla Tügva Kayseri ekibi bir çok alanda çalışmalar gerçekleştirdi. Çalışmalara Tügva Kayseri İl Temsilcisi İsmail Vefa Bayırbaş da katıldı

İsrailin Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılında Filistin direnişine destek vermek amacıyla Tügva Kayseri ekibi bir çok alanda çalışmalar gerçekleştirdi.

Çalışmalara Tügva Kayseri İl Temsilcisi İsmail Vefa Bayırbaş da katıldı. GazzeyeSesOl hastag-i ile çalışmalar yapan ekip; sabah Lise koordinatörlüğü ile okulları gezerek basın açıklamaları ile okul okul ses oldu ardından ortaokul koordinatörlüğü ile Osman Neyire Akgöz İmam Hatip Ortaokulunda yüzlerce öğrenci ile bir araya gelerek Filistin bayrakları dağıttı.

Ortaokul öğrencileri ile bir araya gelen Tügva Kayseri ekibi ardından onlarca Filistin temalı balonu da gökyüzüne bıraktı. Her daim Filistin’in yanında olduğunu vurgulayan ekip ardından Kayseri Üniversitesine geçerek Kayseri Üniversitesi Mahalle Camii’nin önünde toplanarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde Kayseri üniversitesi 15 Temmuz girişine kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Kayseri Üniversitesi Temsilcisi Abdulbaki Kanal, 365 gündür süregelen zulmün birinci yılını doldurduğunu söyledi. Yaşanan katliamları protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek için tek yürek olduklarını belirten Kanal, Tüm dünyada; evlerde, okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda ve meydanlarda Filistin’e daha gür bir ses olmak için yeni bir direnişin meşalesinin yakılmasanı vurgulayarak İsrail’e karşı en güçlü silahın ekonomik yaptırımlar olduğunu bu yüzden boykot ürün ve hizmetlerin tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Bütün dünya Filistin’i özgür bir devlet olarak tanıyana kadar bizler bu davayı haykırmaya devam edeceğiz diyen Kanal, 7 Ekim son değil aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır diyerek sözlerine son verdi.

Protestoya Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa ve Tügva Kayseri İl Temsilcisi İsmail Vefa Bayırbaş da katıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler