Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü “Sıfır Atık Belgesi” Aldı

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Türkiye genelinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”nin, Kayseri’deki sağlık kurumlarına en kısa zamanda entegre etmek için çalışmalarını titizlikle sürdüren Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri, çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Hizmet Binasında yapılan online incelemede, kaynakların sağlıklı bir şekilde kullanıldığı, atıkların asıl kaynağında yönetim altına alındığı ve ayrıştırılarak geri kazanılması faaliyetlerini eksiksiz yerine getirdiği tespit edilen Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Benli; “İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binaları ve bağlı sağlık tesislerine ‘Sıfır Atık Projesi’ni entegre etmek için çalışma başlatmıştık. Hizmet binamızda farklı türde atıkları ayrıştırdığımız kumbaralar koyduk. Ayrıca ekiplerimiz sıfır atık konusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu projeye büyük önem veriyoruz. İnşallah geleceğin Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz. Çalışmalar kapsamında görev alan tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler