Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2’ncisi bugün başladı

KAYSERİ (1HA)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Gastronomi Günleri’nin ikincisi bugün itibariyle başladı. Gastronomi Günleri’nin açılışında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Gastronomi Festivalleri, turizmimize, şehrimizin ekonomisine gerçekten büyük katkı sağlıyor. 2023-2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında 115 bin artış var. Niye arttı? Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tanıttığı için arttı. Bunların hepsi bu tanıtımlarla oluyor” dedi.

Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2’ncisi bugün başladı
 
 
KAYSERİ (1HA)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Gastronomi Günleri’nin ikincisi bugün itibariyle başladı. Gastronomi Günleri’nin açılışında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Gastronomi Festivalleri, turizmimize, şehrimizin ekonomisine gerçekten büyük katkı sağlıyor. 2023-2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında 115 bin artış var. Niye arttı? Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tanıttığı için arttı. Bunların hepsi bu tanıtımlarla oluyor” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin gastronomi dalında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de Gastronomi Günleri’nin ikincisi bugün itibariyle başladı. 4-10 Ekim günleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan Kayseri Gastronomi Günleri’nin Açılış Töreni’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, müdürler, oda ve dernek başkanları, ünlü şefler ve gastronomi alanında çalışan yerel işletmeciler katıldı.
 
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek açılış konuşmasında bu tür organizasyonların Kayseri’nin ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Yapılan bu tanıtımlar, organizasyonlar, Gastronomi Festivalleri, turizmimize, şehrimizin ekonomisine gerçekten büyük katkı sağlıyor. Bu tanıtım programlarını bazılar israf diye tanımlıyor olabilir. İlimizi tanıtmayla ilgili bu organizasyonları ne gereği var diye cümleler söylenebilir. Ancak ben sadece birkaç şey söylemek istiyorum. 2023-2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında 115 bin artış var. Niye arttı? Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tanıttığı için arttı. Bunların hepsi bu tanıtımlarla oluyor. Bu tanıtımlar olmadan bunların artmasının imkânı yok. Bende Kayseri valisi olarak arkadaşlarımla beraber her zaman yanınızda olduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.
 
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise Kayseri’ye önemli sayıda turist gelmesine rağmen yeterli harcamayı ve tanıtımı yapamadıklarını ifade ederek, “Böylesine güzel bir ortamda, böylesine güzel bir festivalde buluşturduğu için büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten daha önceki yıllarda da birçok firmanın, işletmenin ürünlerini sunduğu güzel bir ortam oluştu. Kayseri’nin farklılıklarını, yemeklerini anlatmaya zaten gerek yok. Bizim bildiğimizin çok ötesinde, benim adını bilmediğim şeyler var. Kayseri Üniversitesi Rektörümüz bir panel düzenledi, başkanımla sabah oradaydık. 40’tan fazla mantı çeşidi var ben belki 10 tanesini sayabilirim. Maalesef Erciyes’imize ve şehrimize Büyükşehir Belediye Başkan’ımızın gayretleri ve Vali’mizin çabalarıyla Soğanlı’mıza, Kültepe’mize çok önemli sayıda turist gelmesine rağmen biz bu turistlere istediğimiz gibi doğru ürünü doğru formatta sunarak onların harcama yapmasını temin edemiyoruz, biraz buralara odaklanmamız gerekiyor. Bu güzel organizasyonda halkımıza böyle muhteşem bir ortam sağladıkları için sevgili başkanımıza ve vali beye çok teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz bu Gastronomi Festival’imiz çok daha güzelliklere vesile olsun” şeklinde konuştu.
 
 
‘KAYSERİ’Yİ TURİZMDE DAHA İYİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ’
 
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise açılışta yaptığı konuşmada, “Her şehir kendi açısından bakar, kendisini ön plana çıkarmaya çalışır. Ama Kayseri’miz bu alanda gerçekten hak ettiği yere taşınmak üzere gayretli çalışmalara ihtiyacı olan bir gayret arz ediyor. İşte hep beraber bunu sağlama adına gönül gönüle vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapısını tamamlayan, ticaret ve sanayide önemli bir merkez olan ihracatta adından söz ettiren bu güzel şehri turizm bağlamında da sayın valimizin ve kıymetli ekibinin de destekleriyle el ele vermek suretiyle daha iyiye taşımak bizim olmazsa olmazımız. Bu şehir büyükşehirlerin konforunu yaşatan büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan bir şehirdir. Bu şehir yerli ve milli anlayışın şehridir, stratejik şehirdir, misafirperver şehirdir, hayırseverler şehridir, gönül dostlarının Seyyid Burhaneddin’in Mimar Sinan’ların şehridir. Saymakla bitmez gönül insanlarının şehridir” dedi.
 
 
Kayseri’nin yalnızca sanayi ve ticaretiyle değil, damak lezzetiyle de öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Sayın valimin çok heyecanlı bir konuşması vardı, söylediklerine katılmamak mümkün değildir. Ben özellikle başkanımızı ve Cüneyt Bey’i tebrik ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın, devletimize zeval vermesin, kıymetini bilenlerden eylesin. Şehrimiz sadece tarihiyle, ticaret ve sanayisiyle değil, aynı zamanda damak çatlatan lezzetleriyle öne çıkan nadide illerden bir tanesidir. Şüphesiz ki Kayseri 6 bin yıllık tarihiyle her alanda önemli medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehirdir. Her medeniyet bu şehrin yemek kültürüne bir katkı sunmuş, şehrimizde yaşamış olan ve yaşayan etnik gruplarla yemek kültürümüzü de zenginleştirmiştir. Gastronomi Günleri’nin hayırlar getirmesini, keyifli, lezzet dolu unutulmaz anlar bırakmasını diliyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler