Kayseri'de İstifa Depremi

Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Melikgazi kadrosu istifa etti.

KAYSERİ,(BGC)-Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Melikgazi kadrosu istifa etti.
 
Temmuz 2021'de oluşturulan DEVA Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı'nın yönetim kurulu, ilçe başkanı Tuna Türkyar'ın imzasıyla bugün istifa bildirisini yayımladı. Türkyar, 14 Eylül'de sundukları istifalarının 18 Eylül'de sonuçlandığını ve kabul gördüğünü duyurdu. Türkyar, bildirisinde Kayseri'de DEVA Partisi'nin son durumu maddelerle sıralayarak, partinin İl Başkanı Mahmut Çanakçıoğlu'nu ve 9. Bölge Koordinatörü İbrahim Gezer'i suçladı. 
 
Türkyar, yönetim kurulunun istifa gerekçesini "FETÖ'ye karşı duyarsız kalınması, KHK mağduriyeti ardına sığınılması ve yönetime sempatizanlarin sızmalarina izin verilmesi, İl Başkanı Mahmut Çanakçıoğlu tarafından Kürt ve Çerkez kökenli vatandaşlarımıza karşı nobran tavırlar söylemler ve tutumları, Melikgazi İlçe Başkanı Tuna Türkyar'a karşı atılmaya çalışılan,izinsiz ses kaydı aldığı iftirası; Melikgazi İlçe Başkanlığını ziyaret eden il yönetim kurulu üyelerine karşı İl Başkanı tarafından disiplin cezası yaptırımı uygulanacağına dair tehditler; yönetim kurulu oluşmuş, kongreye hazır Melikgazi İlçe Başkanlığının kongreye gitmesine izin verilmemesi, "demokrasi partisi" adı altında antidemokratik yaklaşımın uygulanması, güçlü ilçe teşkilatının ileride İl Başkanı'na problem olacağı korkusu; mevcut yönetim kurulu üyelerine saygısızlık, üye ve gönüllü kayıpları; bir buçuk aydır hiçbir ilçe teşkilatı kuramayıp, eski kurulanları da bozmak" olarak sıraladı.
 
"BU DURUMUN MÜTEŞEBBİSİ İBRAHİM GEZER'DİR"
 
Bugün ne yazık ki, bir önceki İl başkanının istifası sonrası oluşan 2 aylik belirsizlik ve boşlukta yaşananlar ,genel merkezin ve il koordinatörünün ilgisizligi tüm ilçe teşkilatları ve özellikle Melikgazi teskilatinda Kayseri’nin ,sahipsiz ve önemsiz bir şehir gibi görüldüğü algısını yaratmıştır. İl yönetiminde vuku bulan ve adeta yer kapma oyunu olarak adlandırabileceğimiz türden yaşanan çekişmeler, partimizin Kayseri’de istikrarsızlığa doğru her geçen gün sürüklenmesine sebebiyet vermiştir.Bu durumun da büyük müteşebbisi de Kayseri ile yakından uzaktan alakası olmayan, Kayseri ile yeterince ilgilenmeyen, istişare noktasında kimseden görüş almayan,bildiğini okuyan, Kayseri’yi ve dinamiklerini bilmeyen, koordinatörü olduğu şehre uğramaktan imtina eden, zorla davet ve ısrarlar sonucu  şehre teşrif eden  9.  bölge Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Gezer'dir.
 
"ÇANAKÇIOĞLU, PARTİ YÖNETMEKLE ŞİRKET YÖNETMEYİ AYNI ZANNEDİYOR"
 
Türkyar, DEVA Partisi'nin Kayseri'de birkaç aydır yeterince çalışmalar yürütemediğini belirtti ve şahsına olumsuz direktifler verildiğini öne sürdü: "Sayın Gezer’in savunduğu evrensellik ve oynadığı Polyanna'cılık ne yazık ki bölge dinamikleri göz önüne alındığında şehrimizde geçerli bir durum değildir. Bu şehri tanımayarak kültür yapısını bilmeyerek, şehrin FETÖ hassasiyetini bilmeyerek ve şehir üzerinde ahkam kesmektir. Bölgeyi tanımayan Bölge Koordinatörü İbrahim Gezer tarafından yapılan, yanlış seçimlerin sonucunu Kayseri’de Demokrasi ve Atılım Partisi ciddi manada zarar görmeye başlamış olup, bir adım  yol alamamış durumdadır. Şüphesiz ki bugünden sonra da bu mantalite ile devam edildiği müddetçe DEVA partisinin Kayseride zarar görmeye devam edeceği aşikardır. Bizler bugün sahada esnaf esnaf, sokak sokak, ev ev dolaşıyor olacakken ne yazık ki; yeni atanan ve siyasetle yakından uzaktan alakası olmayan, hiçbir STK'da görev almamış, hiçbir deneyimi olmayan,atamasi yapildigi gune kadar parti binasina 2 kez adım atmamış, şirket yönetmekle, bir siyasi partinin il yönetimini yönetmenin aynı oldugunu zanneden Sayın Mahmut Çanakçıoğlu ve birkaç eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin teşkilatımız üzerine kurduğu yalan dolan ve iftiraya dayalı baskı ve yıldırma politikaları ile mücadele ettik. Ve ne yazık ki yaşanan bir buçuk aylık süreçte, teşkilatımıza yapılan haksızlığın güçlü dayanağı ve ortaya çıkan sıkıntıların talimatını veren kişinin Sn. İbrahim Gezer olması DEVA’ya olan inancımızı derinden sarsmıştır. Nasıl olurda bir koordinatör nasıl  demokrasiye inanmış bir partide yeni atanan bir başkanı, mevcut yönetime karşı doldurarak, genel merkez tarafından ataması yapılan ilçe başkanı Tuna Türkyar hakkında “dikkat et” referansları vererek yönlendirme yapabilir?" 
 
Türkyar, genel merkezle kurdukları irtibattan sonuç alamadıklarını ifade ederek "Bu parti bir kişinin yada kişilerin değil bizlerin partisi diyerek inancımızı koruyarak bir ayı geçkin bir süredir bununla çetin bir şekilde mücadele ettik. Bu doğrultuda Genel Merkezimizden Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin Çevre ve Şehircilik İşleri Başkanı Candan Karlıtekin'e varıncaya kadar konu ile ilgili duruma birçok genel başkan yardımcısı bu olaya hakim olup bilgileri bulunmaktadır. Ancak haftalardır süren yoğun ve ısrara dayalı iletişim trafiğine rağmen,koordinatörün yetersizligi bir kez daha gözler önüne serildi ve partinin Kayseri'deki selametine yönelik olumlu bir sonuç alamadık. " diye konuştu.
 
Türkyar, tüm DEVA Partililere başarılar diledi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler