Kayseri'de Araştırmacı Yazar Mütefekkir Yusuf KAPLAN rüzgarı esti.

Tügva Kayseri Lise Koordinatörlüğünün organize ettiği konferans Cumartesi günü saat 13:00 te Kayseri Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, Kayseri TÜGVA Başkanı, Cihannüma Genel Başkan Danışmanı Fevzi KONAÇ , MTO Kayseri Temsilcisi Adem MEMNUN ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tügva Kayseri Lise Koordinatörlüğünün organize ettiği konferans Cumartesi günü saat 13:00 te Kayseri Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, Kayseri TÜGVA Başkanı, Cihannüma Genel Başkan Danışmanı Fevzi KONAÇ , MTO Kayseri Temsilcisi Adem MEMNUN ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yusuf KAPLAN, Kayseri de büyümüş birisi olarak Kayseri Lisesinin müzeye dönüşmesin eleştirerek başladı.

Türkiye’nin uzaya insan göndermesini takdirle karşıladığını ancak maddi gelişmişliğin yanında manevi yönden gelişim olmadan hiç bir başarının değerli, kalıcı olamayacağını söyledi. Kültür sanat alanında iktidar olamayanların siyasi alanda  iktidar olamayacağını dolasıyla kültür sanat mimari alanında başarılı olup muktedir olmak gereğini belirtti.

Günümüz gençliğinin makaminizm, hedonizm gençliği olduğu bunun değişmesinden en önemli faktörün aile olduğunu söyledi. "En iyi eğitim kurumu ailedir...  okullar bir hapishanedir, tek tip insan yetiştiren kurumlardır. Yetenek öğüten kurumlardır. Aileler kendine hedef olarak çocuklarına ilgi, şefkat göstermeden çocuklarını takdir etmeden başarılı olamayacağını bilmeliler.

Gazze de olanlar bizim bilmediğimiz hayırlı sonuçları doğurmuştur. Vaki olanda hayır vardır. Allah azizun züntikamdır Allah en iyi intikam kalıcıdır. Siz bir düzen kurarsınız ama Allah onların düzenlerini bozan dır. Diyorlar ki Gazze savaşında Fransa da 29 bin kişi İslam ı seçmiş. New York ta beş altı ay önce İslami fobi, Müslümanlar terörist denirken, kar fırtınası ın olduğu günde 100 binler free Filistin diyerek gösteri düzenleniyor. Dünya bize Biz hakikate gebeyiz, Türkiye mazlumların umududur... Bir toplumun başına gelen en büyük felaket başına ne geldiğini bilememesidir, Eğitim, kültür, tarım, gençlik ve şehir meselesi bu ülkenin güvenlik meselesidir.

Ülkenin gençliğine kaderine kim şekil veriyor kırk ellibin kişilik sabataist baronlar Robert kolej, Galatasaray lisesi, İstanbul kız lisesi... Arnold Toybee ibni Haldun dan sonra yazılan tüm tarih kitapları dipnottur. Kant, Batı felsefesini kuran adamdır, Doktora tezi besmele ile başlıyor. Bunlar niye anlatılmıyor?

Medeniyet tasavvuru okulu kurdum, bu gün ellibine yakın öğrencisi vardır. Artık rahatça ölebilirim diyen Yusuf Kaplana Tügva tarafından hediye takdimiyle konferans sona erdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler