Kayseri Dahil 17 İlde Fetö’ye Yönelik Kıskaç-18 Operasyonu; 90 Gözaltı

KAYSERİ (1HA)- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri dahil 17 ilde FETÖ yapılanmasına ilişkin Kıskaç-18 Operasyonu düzenlediğini ve 90 şahsın yakalandığını duyurdu.
 
İçişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik “KISKAÇ-18” Operasyonları düzenlendiğini duyurdu. Kayseri’nin de içerisinde olduğu toplamda 17 ilde operasyon için düğmeye basıldı. Yürütülen operasyonlar kapsamında 90 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-18” operasyonlarında şüphelilerin; 
 
Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, 
 
Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, 
 
İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları ve 
 
FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.
 
Operasyonlar sonucunda, Çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile, Çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.
 
Bakan Yerlikaya paylaşımında; “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler