Kanuni portresine Muhteşem Bedel!

6. yüzyılda İtalyan ressamın yaptığı Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen müzayedede 350 bin sterline (4 milyon TL) satıldı. Müzayede evinin komisyonu ve vergileri de eklendiğinde son satış fiyatının 438 bin 500 sterline (5 milyon TL) yükseldiği belirtildi.

İngiltere'deki müzayede evi Sotheby's tarafından yapılan yaptığı açık artırmada, portreyi kimin ya da kimlerin alındığı açıklanmadı. Portreyi satın alan kişinin kimliği, ancak kendisi açıklarsa öğrenilebiliyor.

Kanuni'nin portresini "İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları" başlıklı koleksiyonda satışa sunuldu.

PORTRE FRANSIZ AİLEYE AİTTİ

Sotheby's'den yapılan açıklamada portrenin 19’uncu yüzyıldan bu yana Fransız bir aileye ait olduğu belirtildi.

Portrenin 16'ncı yüzyılda, İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından yapıldığı belirtilirken, portrenin diğer benzer portrelerden farklı olarak bakır levha üzerine çizildiği açıklandı. Tarihsel olarak portrenin Sultan Süleyman'ın Irak ile İran'ı fethettiği, Preveze Deniz Savaşı'nda Papa ve müttefiklerine karşı zafer kazandığı zaman dilimine denk geldi aktarıldı.

Portrede Kanuni Sultan Süleyman, 43 yaşındayken resmediliyor.

MİHRİMAH SULTAN'IN PORTRESİ DE 60 BİN STERLİNE SATILDI

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'ın 17. yüzyılda yapılan portresi de 60 bin sterline (691 bin TL) satıldı. 16. yüzyılın sonları veya 17. yüzyılın başlarında yapıldığı düşünülen portrenin, çok nadir bir eser olduğu değerlendiriliyor.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler