Jandarmanın operasyonları sürüyor

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından ocak ayında gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında hırsızlık yapan 13 kişi tutuklanırken çeşitli suçlardan araması bulunan 441 kişi de yakalandı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından ocak ayında gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında hırsızlık yapan 13 kişi tutuklanırken çeşitli suçlardan araması bulunan 441 kişi de yakalandı. 
 
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından ocak ayı çalışma verileri açıklandı. Bu kapsamda; 31 kasten yaralama olayında yakalanan 68 şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 17’si evden, 4’ü bağ, bahçe ve tarladan, 1’i kamu kurum ve kuruluşundan, 1’i otodan hırsızlık, 6’sı kablo hırsızlığı ve 16 dolandırıcılık olmak üzere toplam 45 olayda 51 şüpheli yakalandı, 13 şüpheli ise tutuklandı. Uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlarda ise 1 uyuşturucu madde imal ve ticareti, 8 kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, 1 suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 2 Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet (tütün ürünleri kaçakçılığı), 5 izinsiz kazı yapmak, 1 tarihi eser kaçakçılığı, 1 silah imalatı, 4 düzensiz göç, 9 resmi belgede sahtecilik ve 1 parada sahtecilik olayı ortaya çıkarıldı. Bu olaylarda 79 şüpheli, çeşitli suçlardan dolayı da yakalama ve UYAP aranması bulunan 441 kişi yakalandı. 
 
Jandarma ekiplerince icra edilen operasyonlarda ise; 18 gram kubar esrar, 5 gram toz esrar, 1 kök kenevir, 37 gram metamfetamin, 5 gram eroin, 7 uyuşturucu kullanma aparatı, 12 adet lyrica, 330 paket kaçak sigara, 41 adet eski eser, 23 adet tabanca, 31 adet av tüfeği, 9 adet sahte belge ve 2 adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirildi. 
 
Terörle mücadele kapsamında da; “FETÖ/PDY” ve “DEAŞ” terör örgütleri suçlarından 8 olayda 10 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 3 şüpheli tutuklandı. 3 şüpheli ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılırken 4 şüphelinin de yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler