İşte Beyazıt Cami Önünde Yaşananlar

Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Avukat Fevzi Konaç, milli şairi bambaşka ayrıntıları yayınlayarak andı.

İstiklal Marşı'nın yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 85. yıl dönümünde rahmetle, dualarla ve düzenlenen törenlerle anıldı.
Ancak Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Avukat Fevzi Konaç, milli şairi bambaşka ayrıntıları yayınlayarak andı.
Okuyunca tüylerimizi diken diken eden, her satırı kanımıza kadar işleyen İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy nasıl vefat etti?
Ersoy vefat ederken yanında kimler vardı?
Milli şair Ersoy'un cenazesine Kabe örtüsünü getirip kim örttü?
Şu anda en üst düzeyde ve en alt düzeyde olan devlet erkanlarının rahmetle andığı Mehmet Akif Ersoy'un cenazesine devlet büyüklerinden, yetkililerden kimse katıldı mı?
İşte bütün bu soruların cevabını Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Avukat Fevzi Konaç, sosyal medya hesabından paylaştığı bir anektod ile anlatmaya çalıştı.
İşte Milli Şair Akif'in vefatı ve yaşananlar Avukat Fevzi Konaç'ın anlatımıyla:
Yer... Beyazıt Camii önüdür... Bir otomobil yaklaşır. Bagajında çıplak bir tabut vardır. Dört hamal cenazeyi musallaya bırakır.
 
Biraz sonra cenazenin Mehmet Akif olduğu anlaşılır. Sağlığında karnını doyurduğu lokantacı, bir Kâbe örtüsü getirip örter tabutu.
 
Cenazeyi duyunca akın akın gelen Edebiyat Fakültesinden üniversite öğrencileri de bir sancakla tamamlarlar tabutu...
 
Üniversite idaresi Ankara’dan aldığı talimat üzerine gençleri bu “rejim muhalifi, mürteci” şairin cenazesine katılmamaları için uyarmıştır.Ancak...
 
Cenaze; Beyazıt'tan Edirnekapı'ya omuzlarda götürülür. Çünkü o tahtını gönüllere kurmuştur.Devlet büyüklerinden ve devrin etkili kişilerinden birine bile bu görkemli uğurlamaya katılmak nasip olmamıştır...
 
Mesele Allah'a imanla, milletin adamı olmaktadır... ona eziyet edenler unutulmuştur ama, o yazdığı marşla kıyamete kadar bu topraklarda yaşayacaktır inş... 
Rabb'imiz mekanını cennet eylesin.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler