İstatistiklerle Korona Virüs

Coronavirüs salgını her geçen gün tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor. Sayı arttıkça salgının hızının dahada arttığını görüyoruz.

5 gün önce 450 binlerde olan sayı şu an 700 bin eşiğini geçmiş durumda. Bu durum salgının etkisinin kolay bir şekilde geçmeyeceğini gösteriyor. 

Sosyal izolasyona tüm dünyanın uyum sağlaması gerçeğinden kaçamayız. Ülkemize baktığımızda 19. günde toplam vaka sayısı 1815 artarak 9217 sayısına ulaştı.Tedavi olup taburcu olabilen toplam 105 vatandaşımız var. Bu sayı COVID-19 virüsünden enfekte olduğumuzda kolay atlatılamayan bir hastalığa sebep olduğunu gösteriyor.

Ülkemizde vaka artış hızı 19. Günde 1.25'e geriledi. Son iki gündür düşüş trendinde ilerliyor. Düşüş trendinin ilerlemesi için kurallara uymaya devam edilmesi gerekmektedir. Sevindirici olan değerlerden biri Ölüm oranı'nın 1.42 düşüş trendi ile devam ediyor olması. Bu oranın bu şekilde ilerlemesinin başlıca nedenlerinden biri şu an personel ve ekipman alt yapısının bu salgına cevap verebiliyor olduğunu göstergesi. Yoğun bakım ünitelerinin sayısında dünyada en önde olan ülkelerden biriyiz.

Ancak ilerleyen düzeyde hasta sayısı artarsa sağlık sisteminin olumsuz etkilenecektir ve ölüm oranları artış gösterecektir. Buna izin vermememiz gerekiyor. Test sayısına göre pozitif vaka sayısı grafiğine 19. gün için baktığımızda sürecin olumlu gittiğini gösteriyor. DÜne göre 2300 fazla test yapılmış ve pozitiflik oranı düşmeye devam etmiş. Son 1 haftada 45101 test yapıldı. Vaka artış hızını duraklatacak önlemlerden biri test sayısının haftalık en az 100 bin düzeyine çıkması gerekiyor. Güney Kore şu an test sayılarını artırıp sosyal izolasyona uyumluluk ile artış hızını sıfıra yakınsamış durumda. Artış sayılarını 78 düzeyine indirdiler. Bizde benzer süreci ilerleyerek çözebileceğimiz kanaatindeyim.  Sağlık çalışanlarımız ciddi fedakarlıklar yapıyorlar. Onların mücadelesine halk olarak omuz vermemiz gerekiyor. Rehavete kapılmadan son pozitif vakanın tedavi olmasını sabırla beklemeliyiz.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler